Slik sparer du penger på strøm som gjør hverdagen enklere. Du bør gjøre alt du kan for å få ned strømregningen din, eller gå personlig konkurs. Vel, det er aldri registrert dyrere strøm i Norge noen gang, for alle som bor i Sør- og Østlandet. Men med enkle grep, er det håp for din strømregning.

Estimated reading time: 4 minutes

Strømleverandør

Mange benytter seg av gode tilbud fra ulike strømleverandører, men her er det viktig at du vet hva du gjør. Og leser alt med liten skrift og ser etter smutthull fra strømleverandører, for de ønsker også å tjene penger. Klarer de å lure deg, så kan det hende de gjør det.

Lest denne? Slik kan du bli rik online

Det er utvilsomt en vanskelig bransje og en jungel av ulike seriøse, og useriøse strømselskap. Dessverre.

For at du ikke skal måtte bruke for mye penger på strøm, bør du gjøre det du kan for å bruke mindre. Det finnes nemlig en hel haug med muligheter. Om rentehoppet som bankene venter på, kommer, vil den kommende vinteren bli din dyreste – noen gang. Garantert.

Det er ventet at mange i Sør-Norge vil måtte betale 2-3000 kroner mer i strøm, per måned. Og en renteøkning vil ofte komme på 1000 kr per måned, alt etter hvor stort boliglån og renter man har. Her bør du ta grep, på det du kan få gjort noe med.

Sparetips

Husk at du kan få tilskudd fra ENOVA når du investerer i visse strømsparende tiltak, f.eks. installasjon av solcellepanel, vannbåren varme eller luft til vann-varmepumpe. Dette gjelder i hovedsak tiltakene under overskriften “Store investeringer”.

Strøm.no
Slik sparer du penger på strøm

Lite vann i vannmagasinene grunnet lite nedbør og lite vind over tid, samt eksport av norsk strøm til Europa, gir dyre strømpriser. La oss nevne i fleng, for å gi deg bedre økonomi. Om rentehoppet som bankene venter på, kommer, vil den kommende vinteren bli din dyreste – noen gang.

Slik sparer du penger på strøm:

 • Monter sparedusj
 • Fyr med ved
 • Monter varmepumpe
 • Reisolere vegger og tak
 • Spar det du kan på varmt vann
 • Reduser gulvvarme på alle rom
 • Juster temperaturen i alle rom du ikke oppholder deg
 • Kle på deg – juster varmen i stua, tenn lys
 • Bytt ut vanlige lyspærer med LED-lys
 • Slå av lys i alle rom du ikke oppholder deg
 • Effektivisere tilberedning av mat
 • Velg riktig strømleverandør
 • Jo mindre strøm du bruker – jo mer sparer du

Sparing

Å spare penger i egen privatøkonomi er egentlig enkelt. Om man vet hva pengene går til. Når man står med bankkortet i hånden og skal betale hva det måtte være. Bør man tenke seg godt om – hver gang. Slik sparer du penger på strøm.

Lest denne? Nordmenn elsker Wall Street med god grunn

Trenger jeg jeg virkelig denne baguetten, denne sjokoladen og denne Colaen til lunsj? I dag også, på den lokale bensinstasjonen? Neppe. Du bør gjøre lunsjen billigere. Smør matpakke til hele familien. Her er det mye penger å spare.

Man må heller ikke lage digre middager med saus, potet og grønnsaker, så kasserollene står og hopper på komfyren – hver dag. Har du en grill, fyr den opp gjennom hele vinteren og spis ute. Det er godt, billig og gøy, også for ungene, å være litt gæren.

Spar strøm og penger der du kan og la hele familien bidra. Man må ikke dusje i tjue minutter for å bli ren.

Privatøkonomi

For å gjøre privatøkonomien bedre i vanskeligere tider er en utfordring. Men med noen grep, vil du klare deg gjennom tidenes dyreste vinter. Her kommer flere gode råd. Ta kontakt med banken, søk om å få rentefrie måneder på lånene, vær ærlig og si at det er litt trangt nå, grunnet dyr strøm. Banken vil forstå.

Slik sparer du penger på strøm, som gjør at du kan sove godt gjennom vinteren uten å fryse.

Trenger dere to biler? Er svaret tja, eller nei, selg den ene. Har dere mye stæsj på loftet eller i kjelleren eller andre steder i huset, dere ikke bruker? Selg unna alt som er overflødig. Løsningen for en forbedret privatøkonomi, ligger i å senke forbruket og øke inntektene.

Kan dere bytte jobb til en som er bedre betalt? Kan dere flytte og bo billigere? Kanskje dere kan ta en ekstrajobb, hver?

Dyr strøm og høyere rente vil komme, men det gjør svært lite om man har penger nok til å betale for seg. Gjerne betale fra overfylte kontoer, fordi dere har vært helt rå til å spare penger. Det er nøkkelen. Ha en streng disiplin på forbruk av strøm og penger.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest