Antall norske bloggere har eksplodert de siste årene. Det har også antallet bloggere som tjener penger.

– Først og fremst er det viktig at du har et godt innhold, og for det andre er det viktig at du skjønner at det er svært vanskelig å bli rik av å blogge. Da skal du være svært heldig, svært smart, litt for opptatt av penger og ha et fantastisk bra utseende, samt være god til å ta bilder.

Det er en vanskelig kombinasjon å lykkes med alle disse punktene på en gang.

Svenske Isabella “Blondibella” Löwengrip lever av bloggen sin og tjener mye penger på den. Isabella er den best besøkte bloggeren i Norden. Som du sikkert vet så er hun også svært vakker. Det er som kjent et av kriteriene.

Om du skriver blogg for å bli rik eller tjene penger så vil du sannsynligvis ikke lykkes. Andre kriterier bør ligge til grunn.

Du skal være glad i å skrive, du bør tåle mye kritikk, spesielt om bloggen din har mange lesere. Du skal også være svært tålmodig da det tar tid å bygge opp en blogg.

– Er du teknisk god på PC og setter deg inn i hvordan en blogg bygges, slik at du kan gjøre alt selv, har du en stor fordel. Om du i tillegg gjør deg flid med tekst og bilder som du legger ut på bloggen din vil kurvene starte å stige.

Da er du raskt et attraktivt objekt for annonsører og sponsorer. Når du får en henvendelse er det viktig at du vet hva du skal svare og ikke framstår som usikker. Da kan du være et lett bytte og bli lurt for penger.

– Gi beskjed om at du sletter eventuelle innlegg du skriver for andre kort tid etter publisering om du ikke ser at pengene kommer inn. Vær alltid ærlig selv og ikke ta på deg oppdrag du ikke kan gjennomføre.

Har du planer om å tjene penger på blogging, er det i første omgang mest realistisk å sikte mot en liten ekstrainntekt på mellom 1000 og 10.000 kr i året.

– Uansett hvilket tema du skriver om så skaff deg informasjon. Ikke skriv standhaftige påstander om ting du ikke har greie på. Da kan du fort framstå som useriøs, da flykter sponsorene.

ikke vær vulgær, bruk et korrekt språk, unngå skrivefeil, og være høflig i kommentarfeltet. Da har du en stor sjanse til å lykkes med bloggen din.

Et siste tips, ikke vær anonym. Vær deg selv, men ikke vær for personlig. Du skal ikke dele hele livet ditt, enda om du velger å skrive en dagbok som din blogg.

Lykke til!

Kilde: NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Deltagerne på Farmen velger å spise dyrefôr!

De voksne gutta på gården har hatt problemer med for lite mat i lengre tid, nå har de funnet en...

Lukk