Slik tjener du penger i aksjemarkedet uten å ta for mye risiko, da kan du tjene mye penger. Men det er de som tør å ta noen sjanser, lese seg opp og være så godt forberedt som mulig – som tjener mest penger. Er du av den tålmodige typen, er litt nerd når det kommer til detaljer og orker å lese mye tekst. Da kan daytrading være noe for deg. Og det kommer vi tilbake til.

Estimated reading time: 6 minutes

Kahoot

Disclamer: Vargas12.com drives av Øyvind Teige, har flere av aksjene som omtales. Dette er ment som informasjon og ikke en anbefaling om kjøp. Du risikerer å tape penger du investerer i aksjer, som omtales i denne artikkelen.

Lest denne? Du vil eie Bitcoin

Vi har fulgt magefølelsen og Norges beste forretningsmann, Kjell Inge Røkke i mange år. Og har valgt å investere i noen få av hans selskap. Det har gitt litt gevinst og litt tap. Men også et håp for framtiden og det grønne skifte.

Mest tap har vi på den berømte Kahoot-aksjen, som slett ikke er en Røkke-aksje, men vi kjøpte den fordi “alle” andre gjorde det. Men vi kjøpte når den var på 90 kroner. Nå er samme aksje verdt ca 50 kr. Sånn kan det gå. Drittkjøp av en drittaksje, kanskje? Men Kahoot som selskap er unikt, derfor sitter vi trygt i den aksjen.

Om ett år kan Kahoot være verdt 30 kroner eller 130 kroner. Det er det som er så spennende med aksjemarkedet, det svinger hele tiden. Men Oslo børs, stedet for norsk handel av aksjer, har steget med 23% i år. Og har satt all time high-rekorder 44 ganger gjennom året.

Så vi burde ha kunne tjent mye penger. Men det har vi altså ikke. Ikke ennå.

Slik tjener du penger i aksjemarkedet, ved å tørre å ta sjanser, gjør god nok research, og satse nok penger. Vi har ikke investert mye, men litt og bygger stein på stein, uke for uke.

Slik tjener du penger i aksjemarkedet

REC SILICON

Vi satser vår lit til Kjell Inge Røkke og hans team av fantastiske fagfolk.

Derfor har vi investert penger i REC Silicon, som skal produsere silikon-dioder, til bruk i elbil-batterier. Røkke eier to fabrikker i USA, en fabrikk i Washington, Moses Lake-facitilies, er foreløpig stengt. Og en annen som går for full maskin i Butte, Montana.

Med Joe Bidens grønne skifte, en økonomiske hjelpepakke på flere milliarder dollar, og satsning på fornybar teknologi. Er det håp om at denne fabrikken i Moses Lake, skal åpne igjen.

Da vil REC Silicon være med på en nyvinning det amerikanske markedet ikke har sett maken til. REC Silicon produserer også silangass og svært ren polysilicon, til bruk i solcellepaneler. REC har lenge vært en favoritt blant nordmenn, men nå står aksjen i et veiskille, det er enten eller på bakgrunn av Bidens økonomiske storsatsning.

Men det er skygger i horisonten. Fordi Joe Biden må få med seg senatet, både demokratene og republikanerne på denne omstillingen. Foreløpig ligger avtalen i hendene på politikerne som ikke blir enige, avtalen har blitt utsatt og utsatt.

Et vedtak som vil, ved enighet og gjennomføring, føre til at mange amerikanere kjører elbil, om få år. Tenke seg til.

REC Silicon ASA is a leading producer of advanced silicon materials. Supplying high-purity polysilicon and silicon gases to the solar and electronics industries worldwide. REC Silicon is helping energy and technology providers worldwide. To shape the future with its advanced silicon materials

REC.silicon

Aker Horizons

Aker Horizons ble børsnotert 1. februar 2021 og steg umiddelbart på børs fra start, før aksjen ble halvert. Slikt skjer ofte når nye selskap etableres, at det stiger fra start på masse hype og positiv omtale – før det faller til normale standarder.

Slik tjener du penger i aksjemarkedet

Det er ventet at Kristian Monsen Røkke (38) som er Chief Investment Officer i Aker ASA, og som sjef Aker Horizons. Vil forsøke å bli like suksessfull i forretningslivet som sin far. Nye selskap vil alltid bruke tid før de tjener penger – derav store svingninger i aksjekursen.

Aker Horozions er paraply-selskapet til Akers enorme, grønne satsning. Og har derfor Aker Offshore Wind, Aker Carbon Capture, Aker Clean Hydrogen og REC Silicon i sin portefølje. Samt at Aker Horizon kjøpte fornybar-selskapet, Mainstream Renewable Power, tidligere i år.

Nylig la Aker Horizons fram tredje kvartalstall og planer for framtiden. Her kom det fram at selskapet skal bygge en stor elbil-batteri park i Narvik. En satsning som i første omgang vil koste 200 millioner kroner.

Slik tjener du penger i aksjemarkedet. Man kan satse penger på selskap som skal tjene mye penger i framtiden.

Utbytte

Eller legge pengene sine i selskap som allerede tjener penger og deler på fortjenesten i form av utbytte. Svært mange kloke og gode investorer, kjøper aksjer kun i selskap som kommer med utbytte, opp til flere ganger per år. Utbytte er altså fortjenesten selskap får for å gjøre gode forretninger, og deler derfor på godene.

Lest denne? Kan du skape ditt eget drømmenes teater?

Aksjonærer som eier aksjer i trygge og store selskap, bruker utbytte til å reinvestere pengene i enda flere aksjer. Ergo tjener man stadig mer penger. Disse selskapene har mer stabile aksjer enn aksjene i mindre selskap som er volatile. At de svinger opp og ned, ofte kalt Lotto-aksjer.

Selskap som Equinor, DNB, AkerBP, Telenor, Norsk Hydro, YARA og Salmar, tjener milliarder av kroner per år. Derfor koster det mer for hver aksje i disse selskapene, enn for mindre og nye selskapene – som driver innenfor det grønne skifte. Altså framtidens aksjer.

Man kan godt si at det er tryggere å kjøpe aksjer i ‘safe’ selskap, men for å være trygg(ere), bør man heller investere i gode fond. Som kan gi fantastisk avkastning per år, om man plukker riktig og har nok penger å investere.

Tradere

Daytraderne, de som lever av å kjøpe og selge aksjer innen en kort tidsintervall, tjener store summer, ofte. På volatile aksjer. Men de taper selvsagt også penger fordi det er så vanskelig å vite eller forutse markedet. Hvorfor? Fordi det er så mange ulike faktorer som spiller inn på om aksjemarkedet går opp eller ned.

Oljeprisen påvirker verdensmarkedet, Wall Street påvirker verdensmarkedet og rentene påvirker markedet ute og hjemme. Dette sitter tradere og overvåker kontinuerlig, ja, det er jobben deres fordi de har tjent seg rike allerede. Og behøver ikke å ha en annen inntekt enn å trade.

Slik tjener du penger i aksjemarkedet, om du tør å ta sjansen på aksjer som har stort potensiale. Som f.eks Eirik Bakke (24), som ble styrtrik etter å ha blitt coronapermittert. Eirik fra Lillehammer skrapet sammen 300.000 og kjøpte Tesla-aksjer, som ble til 2 millioner kroner i fortjeneste. Et bevis på at det er mulig for vanlige folk, også.

På ett år har Tesla-aksjen steget med 145% og koster nå $1038 – per aksje. Som er 8734 kroner ut i fra dagens kurs. For 1 aksje, ja! Teslas eier, Elon Musk er verdens rikeste mann. En unik grunder som startet og driver fortsatt, elbilprodusenten Tesla og romfart-selskapet SpaceX.

For å bli rik i aksjemarkedet må du ha penger til å investere, men først må du lese. Lese mye og riktig. Så kan du begynne å kjøpe riktige aksjer. Og du bør kanskje tørre å ta litt risiko? Det gjør i hvert fall vi.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest