Slik varer pengene gjennom sommerferien om du ikke oppfører deg som en full sjømann. En full sjømann en gang i blant er ok. Men ikke hver helg i åtte uker. Da sprenger du budsjettet, for det er et budsjett du må ha. Ett ord du helst ikke tar i din munn, men kall det heller kalkyle, eller oversikt, da.

Det viktigste er at du har kontroll på pengene din og at de varer hele sommeren. Slik varer pengene gjennom sommerferien for deg som vil oppleve mest mulig, for pengene. Sykkeltur med telt er billigst, men passer ikke for storfamilien, eller de som ikke er av de sprekeste over 35 år.

Lest? Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien

Sommerferien koster penger, særlig om du skal reise og leve som en konge. Det fortjener du jo, når du endelig har disse skarve fire, fem ukene med ferie. Men å leve fra hånd til munn, å være blakk og ikke ha råd til de store utskeielsene er ikke kult.

Slik skaffer du pengene

For å være helt ærlig, burde du ha visst at sommeren 2020 kom sånn ca på dette tidspunktet og du burde hatt penger spart. Men siden du er av den sarte sorten som ikke vet bedre enn å bruke penger så lenge de er tilgjengelig, er gode råd dyre. Nå må du ha inn penger raskt for å få til en god sommer med deg og dine nærmeste.

Selg alt du kan avse, hytte bil, eiendom, gull, verdisaker som monner. El-utstyr, TV og trommesettet på loftet. Deretter ringer du til banken og sier du vil betale kun renter på boliglånet og ikke avdrag de to neste månedene. Det kan du være heldig å få innvilget.

Ikke glem å bestille reisen eller overnattingen via kredittkort for å få en gunstig reiseforsikring. har du ikke bil, men skal på bilferie. Lei en campingbil. Eller spør naboen om han ikke kan avse sin egne bil et par uker. Han reiser jo kollektiv og skal ikke ha sommerferie før i august.

Slik varer pengene gjennom sommerferien

Uansett hva dere skal bruke penger på i sommer. Sommerferien er ofte dyrere enn alle andre dager i året. Mye fordi man er på reise, men man spiser ofte mer og bedre enn ellers også. Sett av ekstra penger til ekstra kos. Det har dere igjen for.

Lest? Sommerferie uten penger? Slik gjør du!

Her kommer noen gode råd:

  • Hva med kano eller kajakk-padling langs kysten?
  • Hotellene i Norge er åpne igjen og du er veldig velkommen
  • Hva med telttur til Rondane, Dovrefjell eller Galdhøpiggen?
  • Hva med Hurtigruta til Svalbard?
  • Tur i fjellet eller skog og mark må ikke være en floskel
  • Biltur til Nord-Norge er og blir et populært feriemål
  • Lei et hus eller en leilighet i Risør, Kristiansand eller på Hvaler
  • Spar inn på maten om nødvendig
  • Alkohol er dyrt – drikk saft og vann, brus kun i helgene

Den Norske Turistforening eier- og leier ut en hel haug med flotte hytter, gratis, over hele landet, fra Sør til Nord. Hvor hele familien kan gå dagsmarsjer fra hytte til hytte, så lenge man orker. Det er en rimelig og utvilsomt en fantastisk måte å se Norge på.

Slik varer pengene i sommer

Du har lykkes med å skrape sammen 30.000 kroner på tre ukers ferie. Det er 10.000,- per uke. Det bør absolutt være godkjent for en som ikke kan å planlegge. Ti tusen kroner fordelt på syv dager, gir deg 1400 kroner dagen. Det blir en stusselig ferie om dette skal fordeles på to voksne og tre barn. Men der har du altså for ikke å planlegge bedre.

Hvem du reiser sammen med, har faktisk en svært stor betydning. Velger du å reise alene, er du din egen sjef og slipper å diskutere ned i minste detalje hva som er på agendaen, dag for dag. Billigere er det også, naturligvis. På alt. Jo flere dere reiser sammen, jo mer penger behøver dere.

Skal dere til Bø i Sommerland, klatrepark i Larvik og tre dager på Tusenfryd, ryker budsjettet på “30 laken” – tvert. Da burde du ha begynt å spare i september i fjor. Men for ikke å ødelegge sommerferie stemningen helt. På de aller beste kredittkortene, finnes det ca 50.000 i kreditt. Om du makter å betale tilbake innen femti dager – har du litt ekstra å slå i ordet med.

Ikke glem at dette er bankens penger og har skyhøye renter om du betaler for sent.

Kun Norgesferie på dårlig budsjett

Men vær nå inderlig glad for at det blir kun Norgesferie i år. Du har rett og slett ikke penger til å reise utenlands.

Sommerferie-budsjettet er viktig, fordi sommerferien er noe de aller fleste ser fram til gjennom hele året. Men man bør ikke kjøpe seg til fant, eller bruke mer enn man faktisk har råd til, og dermed slite seg gjennom resten av året – fordi man gikk på en økonomisk stjernesmell.

Bruker man pengene man har til rådighet på en klok og fornuftig måte, der budsjettet står i stil til reisemålet – kan sommerferien i år bli den mest minnerike noen gang.

Det er lett å glemme drivstoff-utgiftene om man skal kjøre langt i løpet av sommeren. Kjører du bensin- eller diesel-motor må du regne ca 15 kroner per liter. Det kan være fjøra som velter hele budsjettet ditt, om du ikke har penger til drivstoff når du står på Finnmarksvidda og skal hjem. Med grinete unger og en rasende svigermor i baksetet – vil du angre deg blå for det.

Da står du der med skjegget smekk fullt av postkasser og angrer på at du ikke sparte litt mer penger gjennom året, siden i fjor.

God tur!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien

Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien. Pandemien har tatt skikkelig på i mange forhold. Ikke før Norge har åpnet...

Lukk