I løpet av et langt liv kan mange oppleve å få negative tanker, nedstemthet og bli deprimert av ulike grunner. Det kan skyldes mange forskjellige årsaker som du selv ikke alltid kan kontrollere. Løsningen derimot, den kan være nærmere enn du tror. 

Ifølge de som har greie på psykiske lidelser så ligger det mye engstelse i det å ikke strekke til.

– Den mentale aktiviteten til et menneske med psykiske vansker, som angst eller alvorlig depresjon, kjennetegnes av en strøm av ubehagelige tanker og forestillings-bilder om fortid, nåtid og fremtid. De negative antakelsene virker troverdige, og de kan være basert på høyst virkelige hendelser, men er ofte overdrevne eller direkte ugyldige.

– Et eksempel er at depressive følelser er forbundet med tanker om verdiløshet, meningsløshet eller håpløshet. I kognitiv terapi er det et mål å styrke pasientens ferdighet til å identifisere slike selvdestruktive onde sirkler.

– Du har sikkert venner på Facebook som bruker enhver mulighet til å skryte av seg selv i forskjellige settinger så snart muligheten byr seg. Enten med bilder av den fantastiske reisen de er på, det høye fjellet de har besteget, eller den nye bilen de nylig har hentet fra butikken.

– Jeg kan love deg at livet deres er ikke det spor mer vellykket enn ditt, og det lukter minst like mye etter deres toalettbesøk som både ditt og mitt. De har bare et stort behov for å vise seg fram og helst framstå så “perfekt” som mulig. Noen er så livredde for å ikke framstå som vellykket at de er villig til å pynte på sannheten for å bli likt.

For alle disse som ikke klarer å være vellykket, som ikke har råd til hytte på fjellet, tur til Syden eller ny-bil annenhvert år, så kan det ofte gå på helsa løs. Man kan føle seg mindre verdt, mislykket og utvikle angst fordi man ikke strekker til.

De fleste av oss har en sosialt akseptert maske som vi presenterer for omverdenen, og en autentisk person innenfor som vi skjuler og beskytter. “Å bli tatt med buksene nede” eller framstilt som en den man egentlig er, kan være vanskelig å takle for de som sliter.

For å få opp selvtillit må du bevisstgjøre de negative tankene. Gjøre det klart for deg selv i ditt indre at du er bra nok og vel så det. Setter du deg hårete mål, der du er hovedpersonen og der du sier til deg selv at du er dyktig og vil lykkes med din målsetting, er du på riktig vei.

Skriv ned alle utfordringer du finner vanskelig i hverdagen, skriv helt objektivt hva som har skjedd, så skriver du ned den subjektive delen av dine utfordringer for å se om det er noen forskjell.

Positive tanker er med på å forme livet ditt i riktig retning, du må bare tørre å gjøre det.

Mer enn 500 mennesker i Norge velger å avslutte sitt eget liv hvert eneste år. Det er selvsagt 500 for mange, å komme seg ut av mørket før det kommer til så dramatiske hendelser er helt avgjørende. Med tanketrening, der man bruker så enkle grep som å konkretisere og skrive ned de største problemene kan det være nok til å leve videre.

Du er unik og svært viktig for mange mennesker, om du sliter med psykiske problemer, er deprimert og nedstemt, så husk at det er hjelp å få. I mellomtiden så kan du prøve å gjøre noe selv. Bruk ditt beste og viktigste verktøy.

Tenk positivt.

 

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Welcome to Norway mr. Justin Bieber!

Endelig er dagen kommet for tusenvis av norske Beliebers. Det er klart for konsert med pop-prinsen Justin Bieber! Et års...

Lukk