Småbarnsmødre arbeidsskye og late? Småbarnsmødre i Norge kan være hjemme med barnet i lang tid med fullt betalt lønn, eller litt kortere og 80% lønn, sitte på kafé og sladre med venninne sine.

Få har det bedre enn norske kvinner som nylig har fått ett eller flere barn. Har hun den eldste i barnehagen og den yngste ved puppen, kan hun altså sitte der med en halv mill i året og bare nyte dagene.

Lest? Fete hvite menn som pusher femti! 

Noen velger å forbli hjemme med barna og faktisk si opp jobben og være “husmor” på heltid. Sove litt på sofaen når den yngste sover en av flere “lurer” etter mat. Nyte late dager, være småkåt og klar til gubben kommer fra jobb. Han må jo få tømt seg stakkars.

Er det slik å være småbarnsmor i Norge i det 21. århundre tror du?

Småbarnsmødre arbeidsskye og late?

Småbarnsmødre gjør åpenbart en viktig jobb, som ofte er usynlig for alle andre enn dem selv og de berørte. En undersøkelse fra USA, viser at det være hjemmeværende mor slett ikke er noen dans på roser, 2000 mødre var med, som hadde barn i alderen 5-12 år, jobbet effektiv i 14 timer – 7 dager i uken.

Fra klokken 6:23 til klokken 20:31 var mødrene aktiv med å gjøre noe som var relatert til mamma-rollen.

Småbarnsmødre arbeidsskye og late?

Vi andre, fedre og menn som mener å vite at mødre er late og arbeidsskye, bør holde snavla. Du din klovn, kan jo forsøke å jobbe 100 timer per uke selv – og høre om fisen brått ikke får en annen lyd.

Lest? Norske menn sliter, kvinner styrer alt

Om det er bleieskift (for de yngste) frokost, lunsj, matpakke-smøring, klesvask, husvask, innkjøp, middag eller kvelds. Kvinnene, eller rettere sagt mødrene er drivhjulet i de fleste familier – kanskje særlig der det er yngre barn involvert.

Kjenner du deg igjen?

Fortsatt i følge undersøkelsen, sliter 72% av de spurte, med å tilby eller få i sine barn et helsemessig fornuftig måltid per dag. Ikke fordi de ikke kan eller ikke vet hvordan, men fordi tiden ikke alltid strekker til å lage sunne måltider for barna.

Norske menn og småbarnsfedre er mer aktive og delaktig i rollen som far i dag, enn f.eks for hundre år siden. Likevel er det mor som tar de største og tøffeste øktene, ofte fordi det er mor som tar permisjon og er lengt hjemme med barna når de er små.

Alle bør hedre morsrollen og den jobben småbarnsmødre gjør, legg også godsiden til, når du ser en hektisk mamma ruller ut puppen i ditt nærvær – det er ikke for å provosere, men fordi barnet er sulten og trenger mat.

Lar du deg provosere av ammende mødre, bør du reise hjem og skamme deg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Krise i Chelsea!

Antonio Conte og Chelsea åpnet med tap hjemme mot lille Burnley, og lå under 3-0 etter kort tid. Med to...

Lukk