Det er nesten ikke til å forstå, men Norge er faktisk i ferd med å gå helt tom for smør. Er det medieskapt hysteri, eller har TINE som har ansvaret for at vi skal kunne ha tilstrekkelig med den helt vanlige dagligvaren året gjennom?

En regnfulle sommer i Sør-Norge gjorde at melkeproduksjonen gikk ned mer enn vanlig i august og september. Det har ført til at Tine hittil i år har fått inn 20 millioner liter mindre melk enn i fjor.

Når det nå viser seg at markedsreguleringen heller ikke er noen garanti for at det er mulig å få tak i helt basale varer, blir det enda mer påtrengende å spørre hvorfor vi har den.

En historie fra VG i 1950, da det var produsert tre millioner kilo smør for mye, viser at problemet med å koordinere tilbud og etterspørsel i landbruket ikke er av ny dato. Historisk har norsk landbrukspolitikk resultert i overproduksjon, som en siden er blitt kvitt ved å dumpe varene på verdensmarkedet.

Hamstrer du smør er du med på å gjøre smør-etterspørselen enda større. Det sies at norske smør hungrige kunder tømmer både svenske og danske lager. Hva skal man med alt det smøret? Jeg nekter å tro på at den oppskrytte Lavkarbo-dietten er med på å ødelegge hele smørmarkedet.

Syv slag kaker til jul krever vel heller ikke slike mengder?

Smør er bra det, men ikke vær hysterisk. Hadde både du og jeg satt oss tilbake i sofaen og ikke trodd på alt som sies i media ville butikkene hatt mer enn nok smør tror jeg.

Når det nå viser seg at markedsreguleringen heller ikke er noen garanti for at det er mulig å få tak i helt basale varer, blir det enda mer påtrengende å spørre hvorfor vi har den.

Det er litt «Ola dunk» over dette her, og det er ikke så rart at vi blir ledd av hele Norden når verdens rikeste land, hvor vi år etter år blir kåret som verdens beste nasjon å vokse opp i. Så driter vi litt på leggen med å ikke klare å levere egne forbrukere en så normal basisvare som smør.

Det er litt flaut TINE!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Alene, med dine, mine eller felles barn i jula?

  I moderne tider som nå, er det ikke alltid at det er mor, far og felles barn som skal...

Cruising- Sex med tilfeldige mennesker

Cruising= Tilfeldig møte med tilfeldige mennesker man ikke kjenner, men som ønsker det samme. Mest utbredt blant homofile menn. Menn...

Lukk