Deli de Luca konkurrer med bensinstasjonene, Narvesen og alle andre større og mindre kiosker som 7-Eleven, MIX og Big Bite. Snacks og kjapp-mat den nye trenden. Felles for alle disse er at folk flest har stadig vekk dårligere tid – omsetningen øker tilsvarende.

Lest? Trenger du raske penger?

Prisen er ikke så viktig for mange, tid er penger, og i stedet for å smøre matpakke, blir det en wiener i brød med alt, og en en cola til frokost eller lunsj. Dagligvarekjede Rema 1000 har skjønt poenget, og ansatt selveste TV-tryne kokk, Ole Martin Alfsen for å rydde opp i kiosken hos Narvesen, som er under Reitan-paraplyen, ifølge Dagbladet.no

Deli de Luca har sit eget bakeri i hver enkelt butikk som selger alt fra brownies, cookies, pølser, burgere og til og med vegansk mat. Utvalget er betydelig større enn de flest av konkurrentene, men kioskkjeden bør skjerpe seg på et viktig punkt – å bli betydelig bedre på service.

Snacks og kjapp-mat den nye trenden
Foto: Wikimedia.org

Rema 1000 kan å tjene penger på alt mulig. Ikke bare spyleveske og hermetikk fra Eldorado, men altså kjente ansikter som forteller om hvor fantastiske produkter kundene kan få hos dem. Narvesen er verken billig eller bra, faktisk finner du neppe dyrere varer noe sted i Norge, men det spiller liten rolle når kundene ikke ser på pris når de er ute etter en snack.

Snacks og kjapp-mat den nye trenden.

Kjente ansikter har faktisk vært Rema 1000-mantra i mange år. Sven Nordin var vel neppe førstemann, men de fleste husker nok brukerne og all den evindelige grillingen skuespilleren sto for. Ryktene svirrer fortsatt om at det var millionbeløp ute og ruslet på seg i den avtalen.

Etter dette har Reitan brukt flere kjente kokker i sin markedsføring. Erling Sundal, Lars Barmen, Ørjan Johannessen, Bent Stiansen og nå altså aller sist, Ole Martin Alfsen som skal endre Narvesen-systemet og sortimentet. Endelig.

La oss håpe at “Fire stjerners middag-kokken” finner en vei ut av ørkenen av svært dårlig kjapp-mat, til en blodig penge hos Reitans Narvesen. Et klok valg av Rema og bruke kokkene i sin markedsføring, så lenge maten og tilbudet står i stil med kokkens anbefaling.

Om man ser på nordmenns matvaner nå og i framtiden, er det liten tvil om at de som makter å vinne denne kampen alene, blir rike. Og vil tjene enorme summer på at vi ikke gidder å lage frokosten eller lunsjen selv, og at vi som kunder og forbrukere har råd til å handle ute.

Hurtigmat behøver ikke være usunt, faktisk finnes det sunne alternativer, det må bare jobbes litt med å presse prisene. En boks appelsinjuice koster 25 kroner, og da er det 330 ml. Det er og blir et ran. Snacks kan være så mye, men viktigst at du får noe raskt, som du liker.

Om du vil beholde nattesøvnen; bør du ikke begynne å regne på hva det faktisk koster – å spise frokost og lunsj fra utvalget hos de respektive hurtigmat selgerne, flere ganger i uken. Ikke gjør det.

Frukt og grønt koster også for mye hos kioskene. Her bør kjedene selv rydde opp og få leverandørene til å gå med på en dugnad – slik at de sunnere alternativene blir rimeligere.

Har du gode erfaringer, eller anbefalinger, ris eller ros etter å handlet frokost eller lunsj i kiosk-kjedene, vil vi mer enn gjerne høre fra deg i kommentarfeltet nedenfor.

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sprengkulda fra Sibir – The Beast From the East!

Sjeldent har det vært så kaldt over så store områder, særlig over Sør Norge som i månedsskifte februar-mars 2018. Nordlendingen...

Lukk