Synes du det er vanskelig å snakke om sex med foreldre og de hjemme? Er det flaut å spørre om ting du lurer på? Det er helt normalt. Men det kan hjelpe å snakke om det med noen du stoler på eller en god venninde eller kamerat. Det er også en mulighet å ta opp ting som er vrient å ta opp hjemme, med sykesøster eller lærer på skolen.

Når jeg var ung, som er godt og vel 100 år siden, så var det aldri snakk om noen seksualopplysning i hverken skole eller hjem. Vi hadde vel en setning eller to om forplantning med noe blomster og bier, men læreren var mer flau enn oss elevene så det ble med den ene timen.

Jeg vet at endel ungdom i dag vet mer om sex enn det foreldre noen gang kommer til å gjøre. Men det er ikke likt for alle, og man kan finne masse viktig info på nettet og man kan ta kontakt med http://www.RFSU.no eller https://www.suss.no/suss2008/News.aspx Senter for ungdomshelse samliv og seksualitet. Alle de som jobber der har taushetsplikt og kan svare på mye og sikkert alt du lurer på.

(Datatilsynet mener at sexregisteret til SUSS-telefonen kan være ulovlig. Datatilsynet avslørt at i tillegg til å lagre et referat fra alle samtalene, lagrer de et telefonnummer som de knytter opp mot referatet.

Selv om dette nummeret er kryptert og skjult for de som svarer på SUSS-telefonen, mener Datatilsynet at det er mulig å finne ut hvilket nummer det ble ringt fra.)

http://www.ung.no/sexogsamliv/

Sex skal være fint, og det blir det hvis man er sikker på seg selv og vet mest mulig om kroppen sin og hvordan den reagerer sammen med noe man skal ha sex med. Og ikke glem at det er en naturlig del av livet og forelskelsen, og ikke minst av kjærligheten…

Lykke til!

VargasTranslate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvorfor er vi her?

Stephen Hawking er kanskje den som har det beste svaret. http://www.hawking.org.uk/ Han har jobbet utrettelig med gåten om hvorfor er...

Krangler dere om husarbeidet?

  En av de store kildene til bråk i hjemmet er diskusjoner rundt hvem skal gjøre hva, og husarbeid er...

Lukk