Så snart du får den nye EL-bilen din er du fornøyd, eller så snart lotto-rekka går inn med syv rette, eller du får byttet ut den kjedelige kjæresten med drømme-dama.

Da skal alt bli så bra. Snart blir du hundre prosent fornøyd. Tror du på det selv?

Lest? Higer du? Eller setter du pris på livet?

Vi mennesker er litt rare sånn, særlig vi nordmenn, som er det eneste folkeslaget i verden som har et eget plagg som brukes når det skal koses litt ekstra, nemlig kosebukse. Vi har alt vi trenger, det beste og det meste av alt, men vi er ikke helt fornøyde – hele tiden.

Nytt og større hus, bedre og raskere båt, penere kjæreste og mer penger, er ting vi higer etter. Ikke alle selvsagt, men alt for mange går rundt og tror at alt blir helt fantastisk, bare må få ditt. eller lykkes med datt. Det blir ikke bedre enn at du finner noe annet å hige etter, om du tenker deg om.

Du bør selvsagt drømme og se for deg bedre tider sammen med de du er glad i. Men det går an å lære seg å sette pris på livet man har, hver dag, i tillegg. Det er jo disse dagene som kommer og går, hverdagene. Nå og i morgen du lever. Nyt det. Selv om du får svømmebasseng i hagen, neste sommer – og du gleder deg voldsomt til det, bør du jo sette pris på tiden i mellom også.

Lest: Prøv en annerledes sommerferie

Det er det nok en hel del som glemmer. Å ta vare på hverdagene, gripe om nuet og glede seg over det. Så mye som kan skje fra i dag og fram til du blir gammel eller blir syk og dør, er resten av ditt liv. De dagene du har igjen av ditt liv, er like betydningsfulle, enten du har lit eller mye penger, fin ektemann eller hytte på fjellet.

“Jeg gleder meg til lørdag, for da skal jeg og kjæresten drikke Cava på verandaen” hørte jeg en person uttrykke her om dagen. Hvorfor i all verden skal man vente helt til lørdag med å drikke den flaksen? Man kan jo ha vært død i mange dager innen den tid. Drikk den heller i dag, på tirsdag, så du ikke risikerer og gå glipp av dråpene.

Satt litt på spissen, er det så typisk norsk å drikke vin på fredag og lørdag, man drikker vel ikke alkohol midt i uken, tenker mange. I Italia drikkes det vin til lunsj – hver dag, og til middag – hver dag, men du ser mer fulle folk i Norge enn i Italia. Dette handler om kulturen, tradisjoner og vaner.

Selvsagt kan man styre unna vinen, hver dag hele uken, men det var ikke poenget, poenget var at Ola og Kari Nordmann er opptatt av hva andre mener om sin oppførsel, gjøren og laden. Det er viktig å framstå som ordentlig, rik og vellykket. Og fornøyd.

Kvaliteten på livet for noen nordmenn, blir dessverre målt på hvilke materielle goder de har. Så feil kan man altså ta. Fin bil og mye penger er sikkert vel å bra det, men har man det ikke godt med seg selv, ikke har helsen i behold og noen å dele livet med  – spiller det liten rolle med imponerte naboer.

Å være alene betyr ikke nødvendig problemer, noen ønsker det og trives med å være singel og aleneboer. Ensomhet er en folkesykdom og rammer i alle aldre. Kjenner du noen som bor alene, kanskje vedkommende trenger oppmerksomhet? Er du den rette til å bidra?

Vis at du bryr deg om andre og vær den beste utgaven av deg selv i møte med andre mennesker. Bruk tiden din godt og sørg for at du gleder deg over dagene og nettene. Du lever et kort og hektisk liv og skal være død i resten av evigheten. Benytt tiden godt.

Som nordmann er du sannsynligvis en av mange som har det veldig bra, men uttrykker det sjeldent, du snakker heller om hva du vil ha, hva du skal invester i og hvordan framtiden blir – så snart du får planene ut i livet.

Det bør du kanskje slutte med og sett heller enorm pris på alt det du har. I dag.

Du bør være fornøyd nå …

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves revolusjonerer Championship!

Wolves ser ut til å gjøre mest ut av seg i oppkjøring til en ny sesong i nest øverste divisjon...

Lukk