Sommeren er over og det er lenge til neste røde dager på kalenderen, men fortvil ikke. Du har gode grunner til å ta deg fri i løpet av høsten, og er du student har du en hel uke fri i høst. Den bør du legge til den norske fjellheimen. 

DNT (Den norske turistforening) har det beste hyttetilbudet i verden for folk som ferdes i norsk natur og norske fjell. Du bør besøke minst en hytte i løpet av høsten du også.

– De fleste hyttene er ubetjent, der kan man finne litt nødproviant. Husk å gjør det til en viktig regel før du reiser på tur at du alltid har med DNTs egen standardnøkkel som går til de fleste hyttene.

– Alle får plass, ingen forhåndsbestilling, og ofte er det gratis å overnatte. Noen hytter har selvbetjent betalingssystem der man legger en hundrelapp i egen låst kasse om man har med seg penger.

– En av de viktigste grunnene til å benytte tiden i fjellet er ikke bare den storslåtte naturen, men det eventyrlige tilbudet som ligger der for alle som er i god nok form til å gå noen mil fordelt på noen dager. Det klarer de fleste.

Å gå i fjellet er fantastisk for kropp og sjel, og det gir god mosjon og minner for livet.

Tenne et bål og la flamme kjæle for svartkjelen. Og om været slår seg vrangt er det bare å ta på regnklærne. Tøffe ut med gummistøvler. Komme inn til hyttekos, stearinlys og spillkveld.

Gradestokken kan fort krype ned mot null og under, men med gode klær – kanskje en dunjakke til kalde kvelder – og riktig oppakning i sekken, er du forberedt på det meste.

– Hvor man går har liten betydning så lenge man er selv er kjent i området, eller går sammen med andre som vet hvor turløypene ligger. Å gå seg vill i fjellet kan være farlig, derfor er riktig og nok utstyr av stor betydning når man først skal på tur.

– Dessverre så skjer det ulykker fra tid til annen, men det er svært sjeldent at det skjer alvorlige ulykker eller at folk blir meldt savnet. Noen turister er litt for lite vant til den barske norske naturen, og det skjer hvert år at noen går seg vill eller opplever uhell.

– Man kan finne bemannede hytter i fjellheimen til langt ute i oktober. Der får man middag, muligheten til å smøre egen matpakke, ta en dusj, tørke tøy, sitte foran peisen og møte hyggelige mennesker med felles interesse.

– Mange av de betjente hyttene serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. Du kan faktisk vandre gjennom fjellheimen og smake nye lokale spesialiteter hver kveld.

For nybegynnere og for hele familien holder den norske turistforening kurs/samling denne høsten, se mer info her.

– Med de viktigste punktene på sjekklisten i bagasjen- riktig innstilling, godt humør og gode sko, vil du garantert få en fantastisk naturopplevelse som vil gi deg grunn til å prikke ut neste tur før du er hjemme igjen.

GOD TUR!

Kilde: Turistforeningen.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Erika Lust lager prisbelønnet porno fra Barcelona

Filmen "Handcuffs" har vært et langt prosjekt for den svenske regissøren, men nå er filmen endelig ferdig. Det endte med Cupidos...

Hvorfor er det så viktig for deg å framstå så vellykket som mulig?

Alle mennesker har behov for anerkjennelse, nærhet, kjærlighet fra de man er glad i og et godt vennskap til sine...

Lukk