Snart ut å fly? Les dette så kanskje du heller tar bilen! Verden har blitt mindre sies det, og det er kanskje mulig pga Internett og transatlantiske flyvninger fra den ene enden av verden til den andre på noen timer.

Dessverre så er det ikke alle som når sin destinasjon. 

Å fly er enkel sak for den som bare skal sitte på skulle man tro, men det er det slett ikke. Ikke for alle. Noen er så nervøse før de går ombord, at de må støttes av nærmeste flyvertinne fordi vedkommende har forsøkt å tømme hele baren på egenhånd. I ett tappert forsøk på å roe ned de verste nervene.

Lest? Sommerferie-planer? Bestill allerede nå!

– Andre har spist så mange Vival (Valium) at de er så likeglad at de ikke har noen bekymringer for om de kommer med flyet i det hele tatt. Norske piloter som fører fly i norsk luftrom vet hva de driver med, og det er stort sett trygt å fly.

Snart ut å fly? Les dette så kanskje du heller tar bilen!
Foto: Flickr/ I-DAVE

Snart ut å fly? Les dette så kanskje du heller tar bilen!

– Allikevel er det ofte episoder som kan oppfattes som ubehagelig om passasjerer har noen form for angst knyttet til hele eller deler av flyreisen. Noen er redd for lyder, andre har klaustrofobi, og noen kan ha begge deler.

Skjer det da ting som tirrer disse fobiene, vil det oppfattes som ekstra krevende.

– For mange er ventingen, forsinkelsene når man allerede er kommet ombord i cockpit/førerkabin, som er verst. Da kan det fort bli varmt og trangt. Da kan en kort flytur fortone seg som et mareritt for de som sliter med angst og klaustrofobi.

SAS, Norwegian, KLM, Widerøe, DOT LT (dansk), og til og med Ryanair har grønt lys for å fly norske passasjer til og fra destinasjoner over hele verden.

De selskapene du derimot bør ligge langt unna er Sudan AirWays, Ariana (afghansk flyselskap), også fly fra Kongo og Den republikanske republikk har svært lite å gjøre på europeiske flyplasser.

Så skal du til Stockholm, Roma, London eller kanskje Reykjavik så skal du se at det er en sjanse for at det går godt.

Ned kommer du ihvertfall på en eller annen måte.

God tur!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sosiale medier- kan det brukes til alt, bør du dele alt?

Sosiale medier. Du vet hva det innebærer og har flere kanaler du bruker flittig. Men bør man bruke det til...

Du kan dø av redsel

Hva som skremmer oss mennesker kan være så mangt. Noen er redd for mørket, men som du sikkert vet, mørket...

Lukk