Snart vet du hva Tik Tok er! TikTok er en ny verden i sosiale medier, som kan sees på som underholdning for alle. Der kreative mennesker lager video av seg selv. TikTok er god underholdning, særlig for barn.

TikTok byr på mange forskjellige videoer av andre som byr på seg selv og det de kan best. En video hvor de byr på egne ferdigheter, med sang, miming, dans eller andre ting. I skrivende stund, er TikTok verdens mest populære applikasjon.

Svært mange norske voksne har sikkert ikke engang hørt om denne meget populære appen.

Stor konkurranse i sosiale medier

Bloggerne begynner å få endel andre plattformer å konkurrere med i sosiale medier. Ikke bare strømmetjenestene, et titalls gode TV-kanaler, YouTube, Snapchat, Instagram eller Facebook. Men også i aller høyeste grad podcastene, som er mer populær enn noen gang.

De dukker opp som paddehatter, og det er langt flere som starter podcast – enn blogg.

Lest? Fra hest og kjerre til Tesla

Og når altså en dundrende populær app, som alene er lastet ned langt oftere enn alle andre apper på kloden. TikTok. Lær deg navnet, først som sist. Dette ser ut til å ikke bli en farsott som forsvinner like raskt som den kom.

Hvem eier og hvem har laget TikTok, sør du kanskje? Kineserne, selvsagt. Selskapet som står bak heter, ByteDance.

Snart vet du hva TikTok er!
Foto: TikTok
Snart vet du hva TikTok er!

Gøy for barn

Det spesielle med denne applikasjonen, er at den brukes av så mange, barn helt ned i 9 års alder. Fordi norske barn enkelt kan produsere og publisere egne videoer og dele disse med vennene sine. Dermed kan de også få nye venner verden over – fordi barn liker å se hva andre barn driver med.

Appen består av to Snapchat-lignende feeder. Den ene er fylt opp av 15 sekunder lange videoer fra amatører fra hele verden (For You), mens den andre (Following) består av deg, vennene dine og de av «stjernene» du aktivt har fulgt. 

Aftenposten.no

Man må registrere seg og godkjenne regelverket før man tar i bruk appen. Men barn under 13 år, kan bruke, se og laste ned eget og andres materiale, med samtykke fra en voksen. Fordelen med TikTok er at man kan lukke nettverket man lager, slik at man har bare sine egne venner tilgjengelig. Slik man kjenner med hemmelige og private bilder fra Instagram.

Snart vet du hva Tik Tok er! TikTok er en ny verden i sosiale medier, som kan sees på som underholdning for alle. Der kreative mennesker lager video av seg selv. Men for å vite hva det er, må du sette deg inn i det, sammen med barna. For å vite hvordan det fungerer.

I disse Corona-tider har de fleste bedre tid enn før pandemien. Det gir mange gode muligheter til å bruke mobilkameraet flittig. Filme seg selv eller et søsken, kanskje blir pappa og mamma med. Kle seg ut og finne på noe man kan – som er underholdning for alle.

Lest? Slik kan du bruke tiden i Pandemi-krisen

Det er viktig å vite at man aldri, under noen omstendigheter skal ta opp film av noen som ikke gir samtykke. Altså som sier at det er ok, at du filmer og publiserer videoen på TikTok.

Vit hvem barna kommuniserer med

Dessverre finne det ulemper med alt som foregår på internett, uansett om det foregår på en åpen applikasjon. Her har alle tilgang, og da kan man få henvendelser fra mange. Der det oppholder seg barn, er det også ofte – uærlige voksne. Man kan oppleve at barn får negative henvendelser som mobbing eller seksualisert innhold.

Som foreldre, bør du vite hva barna driver med og hvem de har kontakt med – på sosiale medier. Snart vet du hva TikTok er, men det er også viktig, som voksen, å vite hva det brukes til.

Ønsker du å slette din egen profil på TikTok, må du først slette profilen med alt innhold, før du sletter selve applikasjonen. Trenger du hjelp, kan “Slett meg.no” hjelpe deg.

Vi anbefaler alle å bruke TikTok, som du snart vet hva er, og som er et verktøy for deg selv.

Strekk grenser, øv og bli best i noe du er god på fra før. Her kan du raskt få en stor fanbase i inn- og utland. Du lærer i tillegg å lage gode videoer som kan gjøre deg til en stjerne etterhvert.

Kanskje er du den neste vinneren av Big Brother, Farmen eller “Norske talenter?”

Nå vet du litt mer om TikTok, på tide å laste ned appen?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
England-spiss til Manchester United?

England-spiss til Manchester United? Vi skrev nylig en viktig artikkel om Ole Gunnar Solskjærs suksesskjøp og presiserte der hvor viktig...

Lukk