Snøfall – ny adventskalender på NRK. Nordmenn elsker tradisjoner og er det noe som sitter sterkt i folkesjelen er det NRK, julekalenderen og alle andre kjente og kjære programmer fra rikskringkastingen.

Nå kommer en splitter ny serie, Snøfall, som handler om Selma. Og julenissen. Og Håkon.

Table of Contents

Selma

Vi kan ikke annet enn å berømme NRK, for å være aller best på underholdning for de yngste og nest yngste barna. Dessverre er de også latterlig alene om å lage god underholdning for og med barn, på barnas premisser. NRK-Super, og alle de som er knyttet opp med denne kanalen, gjør en fantastisk jobb.

Kudos til NRK.

Selma har det ikke så lett. Hun er bare 9 år og lever uten både en mor og en far. Hun bor hos Ruth, spilt av Kjersti Elvik, en fostermor som aldri vil bli Selmas mamma. Og det jenta ønsker seg aller mest, faller seg naturlig – en familie selvsagt.

Hvordan kan man finne seg sin egen familie, når egne foreldre ikke er der mer? Skriver brev til den ordentlige julenissen vel.

Snøfall - ny adventskalender på NRK
Selma og julenissen (Foto: NRK)

Snøfall

Og det er her historien begynner. Julenissen bor i Snøfall, og på mystisk vis havner Selma i julenissens rike.

NRK har laget tradisjonsrike adventsunderholdning for hele familien siden 1979. Nå kommer en ny generasjon juletradisjon, om den blir tatt godt i mot, vet ikke NRK før den første episoden sendes 1. desember. For det er ikke lenger bare barn som ser på barne-TV, og i hvert fall ikke den tradisjonsrike adventskalenderen. Her benker hele familien seg foran fjernsynet klokken 18:00.

Den eneste forskjellen fra tidligere, er at sendingene går på nevnte NRK-Super.

Kjempeflinke Siri Skjeggedal (11) er jenta som har gitt liv til Selma i Snøfall. I naboen Håkon, spilt av Even Aakre, finner Selma en god venn. Haakon og Selma får en annerledes jul fordi de plutselig befinner seg i VU = verden utenfor. Her kan selvsagt alt skje. Og det gjør det. Snøfall – ny adventskalender på NRK.

Hagerup

Tar du som omsorgsperson for ditt barn, barna på alvor, bør du sette av en liten halvtime hver eneste dag i adventstiden. Snøfall kan gi et spennenden avbrekk i en hektisk førjulstid. Fagfolk på øverste hylle som Hege Waagbø, Synne Teksum, Hilde, Hanne og Klaus Hagerup har sammen, fått til denne mektige produksjonen.

Lest: Din TV-hverdag revolusjoneres!

Plutselig oppdager Selma en bro, i den parken hun har spasert en rekke ganger hver gang hun går til og fra skolen. Hvor broen fører, må du nesten vente å se til 1. desember.

Snøfall er en adventskalender med stor faglig tyngde. TV-serien har etter vår mening det en serie for barn skal ha. Læring, humor, masse spenning, kjærlighet, masse lekende barn, en rød tråd som barna selv bør finne ut av, og selvsagt julenissen. Og Ole Winter da. Han er julenissens sekretær. Snøfall – ny adventskalender på NRK.

Sett av adventstiden på NRK. Det er ikke bare på selveste julaften, rikskringkastingen er best. Du kan glede deg til Snøfall.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Økonomi – Du er lettlurt du!

Økonomi - Du er lettlurt du! Tusenvis av nordmenn lar seg lure hvert år. Og nå når det går mot...

Lukk