Snøhetta er et av verdens mest prestige-fylte arkitektfirma. Det norske,  prisbelønte selskapet har stått for kunstverk som det norske Operahuset i Bjørvika, og biblioteket i Alexandria i Egypt. Det er også velkjent at «Snøhetta» var med på utsmykkingen av området «Ground Zero» på Manhattan i New York.

Nå står våre, velkjente, kjedelige og veldig like REMA 1000 butikker for rehabilitering.

Om noen uker setter Snøhetta i gang med å bygge en ny Rema-butikk i Trondheim. Går alt etter planen, blir det den første av flere hundre nye Rema-butikker som Snøhetta står bak, skriver Aftenposten.

For halvannet år siden utfordret kjøpmann Ole Robert Reitan arkitekt Kjetil T. Thorsen i Snøhetta.

– Jeg kan ikke forstå at alt som skal være billig må være så dødsens kjedelig, sier Reitan.

Thorsen, som er partner og gründer i ariktektkontoret Snøhetta, lover en bedre handleopplevelse i den nye butikken som skal stå ferdig i april neste år.

-Collonialmajor Odd Reitan med sønner er en av Norges rikeste forretnings-familier og er god for mange milliarder kroner. Det er heller ingen hemmelighet at det er gjennom en knalltøff franchise modell som betyr at hver enkelt Rema-kjøpmann betaler en ikke ubetydelig prosent av egen omsetning til Reitan-gruppen for å få kalle seg Rema 1000 butikk.

Reitan eier i dag Narvesen, 7- eleven, BAMA og mange andre forretninger som gjør Reitan gruppen til en av de største konkurrentene til COOP som er største matvarekjede i Norge.

 

the library in Alexandria in Egypt Foto: wikipedia.org

– Det begynte med jakten på et butikkonsept som var annerledes enn de tradisjonelle nærbutikkene. På en studietur til Tyskland i 1977 ble representanter for Reitangruppen imponert over den tyske lavpriskjeden ALDIs gjennomførte enkelhet. Da Odd Reitan åpnet den første REMA-butikken 15. februar 1979 på Bromstad i Trondheim var det med ALDI som forbilde.

– REMA 1000-konseptet har gjennom årene blitt utviklet og forbedret, og sortimentet har endret seg i takt med tiden og kundenes matvaner. Men fortsatt jobber vi etter den samme filosofien: Effektiv drift, lave kostnader, gode innkjøpsbetingelser og lave kalkyler vil, i tillegg til store volum, gjøre oss konkurransedyktige og i stand til å holde kundeløftet vårt om bare lave priser.

En utelukkende knallsuksess!

Det er det amerikanske businessmagasinet Fast Company som har offentliggjort en liste over verdens 50 mest innovative selskaper. Her kommer Snøhetta inn på er 35. plass og som det eneste på arkitektursiden.

Hvor mye prisene på Rema 1000 sine varer vil stige grunnet nye og langt mer iøynefallende butikker forteller historien ingenting om.

Er det flott at Rema butikken nær deg får en ansiktsløftning?

Vargas

Kilde

Rema 1000

Kampanje

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TREKANT- Endelig er det klart for mer sex på TV

TREKANT- Endelig er det klart for mer sex på TV. NRK har nå satt sende start for 2. runde med...

Kina- Verdens nye supermakt

Kina er det landet i verden som har størst befolkning allikevel går landet så det griner rent forretningsmessig. I motsetning...

Lukk