Store nedbørmengder, fullstorm og svært vanskelige kjøreforhold i både Norge og Sverige de ti neste dagene. 

Forsikringsselskapene stålsetter seg fram mot jul. Det er den perioden i året det smeller mest på veiene, ekstrem-været som nå er på vei vil ikke hjelpe på kaoset på veiene.

Mye snø og vind på en gang vil gjøre mange veier vanskelig å holde åpne for veivesenet. Mange fjelloverganger er allerede stengte. Fly er forsinket, og helikoptrene til Nordsjøen vil ikke gå før tidligst lørdag grunnet stormen.

Må du ut på tur, så følg godt med på den lokale værmeldingen og ekstremvarsler. Det kan være bedre vær enn meldt noen steder, men husk at uværet kan komme overraskende raskt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SIOFWHdFIxs[/youtube]

Storbritannia opplever det verste uværet denne helgen på mange tiår, det ser ut som om det blir like ille i Norge og i Syd Sverige.

– Orkanen «Berit» ødela for 275 millioner kroner før den herjet videre. Nordland og Trønderlag fikk de største skadene. Det er ikke ventet like store ødeleggelser med det være som rammer Norden i førjulstiden, men det vil bli svært vanskelige kjøreforhold, og i Sverige er det meldt at uværet er av klasseII advarsel som innebærer at folk bør holde seg innendørs.

Da det er fare for almenheten utendørs.

OBS-varsel for Østfold, Akershus og Oslo: Fra torsdag kveld ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, nedbør og temperatur nær 0 grader. Det er risiko for høy vannstand, estimert til 50 til 90 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene, ventes fredag ettermiddag og kveld.

Vinden vil blåse 25 meter i sekundet, det er storm, med orkan i kastene. Når det kommer store snømengder i tillegg så skal det litt til å holde veiene åpne.

Det beste rådet for denne weekenden må være å holde seg innendørs.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske myndigheter har sviktet psykisk syke

  Selvmordstallene ser ut til å øke, psykiatrisk kompetanse må hentes utenfra. Norske myndigheter har sviktet fundamentalt på å styrke psykisk helsevern år etter...

Utseendet viktig? Du er perfekt!

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eAfyFTzZDMM[/youtube] Om du er lang og tynn, liten og tykk, eller midt i mellom et sted så er du...

Lukk