Få ting er mer alvorlig enn når en politimann blir siktet for grov korrupsjon. Politiet skal selvsagt gjøre alt for at borgerne skal håndheve lovverket, og må selvsagt gå foran som et godt eksempel. Samtidig er også politifolk bare mennesker som lett kan fristes av å gjøre forbrytelser som alle andre. 

– En av de mest betrodde politimennene i Oslo- politiet, Eirik Jensen (56) er nå siktet for korrupsjon. Svært få innen politiet har ønsket å si noe mer om denne saken, ikke noe annet at de er lei seg for det som har skjedd. Jensen har jobbet i politiet siden 70-tallet og skal være en av de dyktigste som har lang erfaring fra gjeng-kriminalitet, han blir omtalt som en bauta innad i politiet.

Så kan man spørre seg om han skal spesialbehandles nettopp fordi han jobber innen politiyrket, gjelder ikke loven for alle uansett stilling?

– Selvsagt gjør den det. Etterforskningen skal i følge Aftenposten ha pågått en tid og det er all grunn til å tro at politiet særskilte etterforskningsorgan har sitt på det tørre. Det blir alvorlig når etablerte tjenestemenn blir siktet for grov kriminalitet. Korrupsjonsanklager mot politiet rører ved det grunnleggende tillitsforholdet i rettspleien i Norge.

– Vi må ikke gjøre vondt verre ved å være så naiv at vi tror at også politiet kan være korrupte, enda dette ikke er like vanlig i Norge som i mange andre europeiske land. Når det er sagt, så finnes det mange måter å behandle folk på. Alle er uskyldig til det faller en dom etter en siktelse, så også i dette tilfelle.

Det reageres kraftig på at Jensen ikke har fått muligheten til å fortelle sin historie, men sitter på glattcelle i påvente av at saken skal hans skal bli behandlet. Enhver kan tenke seg hvilken situasjon det måtte være å bli anklaget for alvorlig forbrytelse, der siktelsene er feil og man er uskyldig.

– Norsk politi har liten tillit i Norge mye grunnet den elendig håndteringen av terrorangrepet 22. juli 2011. Norsk politi er lite populære og det vil de være i lang tid om politiet ikke jobber bevisst med å få opp tilliten blant folk flest. Det er all grunn til å tro at de fleste norske politifolk er både ærlig og redelig, men de er som sagt bare mennesker, mennesker gjør feil og de vil gjøre feil i framtiden.

Problemet er at det får enorme konsekvenser når man gjør feil, bevisst eller ubevisst som politimann.

En narkotikasiktet investor i 40 årene skal ha vært Jensens informant i en årrekke. Denne saken er i en begynnerfase, ny informasjon vil sakte, men sikkert bli avdekket. Det er utelukkende en trist tid for norsk politi som så vidt har begynt å komme seg på fote igjen etter massiv kritikk etter Norges mørkeste døgn.

Snut er ut!

 

Foto: Flickr/ Anniken Bye

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når ble bollemus et skjellsord?

Bollemus er et positivt ladet ord, enhver kvinne burde ha vært stolt av om hun hadde fått beskjed om at...

Er du kvinne og har en kropp – har du sannsynligvis noe å klage over

De fleste kvinner liker å ha noe å klage over. Enten det er kroppen, klærne, arbeidskollegene, skoene, veska, håret, barten...

Lukk