Sol, sol og atter sol – pass deg! Høytrykk på høytrykk hviler over store deler av landet, og slik skal det bli til over 17. mai. Herlig, men akk så farlig. Du har allerede merket det på kroppen?

Din vinterbleke hud har blitt rosa, eller kanskje hummer-rød?

Velfortjent siden du ikke vet å smøre deg. De aller fleste har én eller annen gang opplevd å bli ufrivillig stekt.

De fleste nordmenn vet også om faren som lurer, man kan ikke smøre seg for ofte med god og kvalitetssikret solkrem for å unngå solbrenthet og i verste fall, få føflekk-kreft.

Den rammer mange nordmenn hvert eneste år, og kunne ha vært unngått, så såre enkelt.

Sol, sol og atter sol - pass deg!

Over 90 prosent av hudkrefttilfellene har sammenheng med UV-stråler, som hovedsakelig kommer fra sol og solarium. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge føflekkreft er å ha gode solvaner og unngå bruk av solarium.

Kreftforeningen

Tenk noe så bortkastet. Å miste livet fordi man ikke har brukt det lille øyeblikket det tar, å smøre seg med beskyttende faktor som holder de farlige UV-strålene borte.

Sol, sol og atter sol – pass deg!

Om du begynner å tenke etter alle de gjøremål du har planlagt fra nå – og ut sommeren, bør du selvsagt legge et godt grunnlag for din vinterbleke hud.

Skal du til varmere strøk i sommer, er grunnen enda litt større for å beskytte hele seg. Tar du forhåndsregler, får du oppleve somre som kommer også, da blir ikke denne din siste.

Nordmenns solvaner har ført oss til topps på en lite hyggelig statistikk.

Både når det gjelder forekomst og dødelighet av føflekkreft er Norge blant de land i verden som ligger dårligst an. De siste årene har antall tilfeller økt kraftig. I fjor fikk for første gang over 2000 personer føflekkreft her til lands, ifølge Kreftforeningen.

Aftenposten.no

Den norske sommeren kan være både lunefull og regntung, vil du ha sol og varme er sjansen stor for at du må reise sørover.

Siden den norske sommeren har vært svært bra så langt så kan mange ha utsatt å bestille sin reise, men så vil folk til Syden uansett, derfor bør du bestille så snart som mulig om du skal finne hotell på ditt favoritt-reisemål.

Det er jo i skoleferien man vil reise, og den starter jo nå snart, mange har ikke fått benyttet den deilige for-sommeren vi har hatt til nå. Målsetningen for mange med en lang sommerferie er selvsagt å finne seg en kjæreste og å bli brun nok.

Om du lærer deg til å ta visse risiko valg i livet og ikke gjør dårlige beslutninger som kan ramme deg, vil du kunne ha så mye mer igjen for din tilmålte tid.

Verken du eller jeg lever evig, derfor bør du tenke over dine handlinger. Ikke analysere hvert eneste skritt, men se deg om innimellom.

Farer truer der du minst aner det. Hvem skulle tro at en varm sommerdag på et varmt svaberg ute ved havet, kan være det farligst du gjør, om du er mottakelig for nettopp hudkreft – og du ikke er beskyttet.

Kilde: Solvett/ Kreftoforeningen

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Champions League – nye regler gir mulighet for 5 lag fra samme nasjon

Fra og med neste sesong, kan f.eks England ha hele fem lag i verdens gjeveste klubbturnering, Champions League. Nye regler...

Festivaler 2016 – disse bør du innom i sommer, alle i Norge

Musikk er viktig for veldig mange nordmenn. Festivaler er et must for mange og da er sommeren den ultimate mulighet....

Lukk