Den engasjerte, sympatiske og meget dyktige fotball manageren fra Norge, Ståle Solbakken (44) har stor suksess i Wolverhampton.

Så langt er det spilt bare 10 kamper, av disse har det blitt 6 seire, 1 uavgjort og tre tap. Hadde Wolves klart å holde ledelsen mot Crystal Palace i forrige hjremmekamp og vunnet, ville Solbakkens menn ha ligget på topp og med det vunnet 6 kamper på rad.

Fem seire på de siste seks er allikevel mer enn godkjent for et lag som i Premier League kun vant 5 av i alt 30 kamper, som igjen føre til nedrykk.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xaDuXqaNBwU[/youtube]

 Npower Championship er nest høyeste nivå i England som har et seriesystem som krever hele 46 kamper fra august til mai. Samt liga og FA cup kamper.  «De prøver å sette verdensrekord i antall kamper i denne ligaen»,  sa Ståle da de hadde tre kamper på en uke nylig.

Wolves vant alle tre.

Fansen i Wolverhampton by er av det sulteforede og mest engasjerte på ball-øya. De har ikke hatt nevneverdig sportslig suksess siden 50 tallet da laget fra West Midlands utenfor Birmingham var blant de beste i Europa.

Det begynner å bli lenge siden og den tradisjonsrike klubben er nesten desperat for å komme seg opp og fram. Heldigvis er det en eier med store visjoner og tykk lommebok som er Solbakkens arbeidsgiver.

– Steve Morgan kjøpte Wolverhampton Wanderers for symbolske £10 fra Sir Jack Hayward, forutsetningen for avtalen var at Morgan var villig til å investere £30 millioner, det har han allerede gjort for lenge siden. Itillegg har han bygget en helt ny tribuneseksjon som stod ferdig i september i år.

Fler tribunesider skal bygges fortløpende i en totalpakke som har en verdi på £40 millioner.

Et nedrykk kan være skjebnesvangert for enhver fotballklubb. Wolves er i en unik situasjon da klubben ikke har noe gjeld, tvert i mot, de har penger i banken. Mye penger. Det er takket være kloke investeringer, salg av spillere og en nøktern lønnspolitikk gjennom mange år.

Ståle Solbakken hentet 7 spillere før overgangvinduet stengte 31. august. Kjøpesum ca £7 millioner, salg av fler av de beste spillerne fra forrige sesong lyder på svimlende £28 millioner.

Klarer den engasjerte og meget populære Grue mannen å få Wolves opp i Premier League enten denne eller neste sesong, vil eieren legge forholdene til rette for at laget hans skal ut i Europa.

Ståle Solbakken har som kjent erfaring fra sin tid FCK med stor suksess i Champions League. Da nordmannen kom til Wolverhampton hadde de færreste hørt om han.

Nå har den tidligere landslagsspilleren fått sin egen sang hos Wolves-fansen og blir mer og mer populær for hver eneste kamp som går.

Fotball managere kommer og går i verdens tøffeste ligaer i England. Alt ligger til rette for at Ståle Solbakken blir værende lenge i manager stolen på ærverdige Molineux Stadium.

 Nylig vant Wolves borte mot Blackburn. Da ble manager og fans så glad!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
El Clásico mer enn bare Ronaldo og Messi

Selvsagt blir det alltid fokusert på møte mellom to av verdens beste fotballspillere når disse møtes i en og samme...

Sex-leketøy for menn selger mer enn noen gang

Både kvinner og menn har behov for kunstig stimuli for å oppnå orgasme noen ganger. Da er det viktig å...

Lukk