Utålmodige fans er i ferd med å snu i troen på opprykk i Wolverhampton. Alt så så lyst ut for noen uker siden da Wolves og Solbakken var inn i en vinner stim med fire seire på rad. 

Siste seier kom 6. oktober.

Nå har det gått 7 kamper uten seier. I de to siste kampene har det også kommet utvisninger på sentrale spillere. Wolvesfansen er et prøvet og tålmodig folkseleslag. Om ikke ting endres raskt, vil alle med hjerte for den vakre klubben med gull-skjortene forlange endringer.

Mange nordmenn følger klubben som har flotte Molineux Stadium som hjemme arena. Med norsk sjef, er det enda fler som ønsker suksess og rask tilbakekomst til verdens tøffeste liga, Premier League.

Et lag som går ned fra Premier League forventes å være i toppen av Championship. For Ståle Solbakken ble overgangen fra  FC Køln vanskelig, hovedsaklig fordi fler av de beste spillerne forståelig nok ikke ville spille i en lavere divisjon.

Han solgte tre spillere til en verdi av 260 millioner kroner. Han kjøpte spillere for ca 10.

– I Januar kan Mr. Steve Morgan, Wolves´s styrtrike eier- velge å gi mye penger til sin 44 årige norske manager til spillerkjøp. Klubben utenfor Birmingham har ikke tradisjon for å bruke mer penger enn nødvendig, og knapt nok det.

Akkurat det er en få lyspunkter rundt den tradisjonsrike klubben for tiden.

Wolves ligger på 16. plass etter 17 kamper med svake 22 poeng. Framtiden er allikevel ikke helsvart.

Ingen andre bransjer er så resultatorientert som fotball. En managers ansvar er å ta så mange poeng som mulig pr sesong. Så langt tar ikke Solbakkens lag poeng i det hele tatt. Det kan fort bli alvorlig.

De 4 neste kampene, har Wolves tre hjemmekamper og det vil komme gode spillere tilbake fra skade. De enorme forventningene til Solbakkens første kjøp, islendingen Björn Bergmann Sigurðarson (21) har foreløpig ikke slått til.

Franske Sako er den spilleren som virkelig har vært en suksess.

– Han kom fra Saint- Étienne i august i år. Sako er toppscorer med 7 mål så langt denne sesongen. Garantert årets beste kjøp i Championship. Hvor lenge han blir værende er en bekymring Ståle kunne vært foruten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9KD72UToprA[/youtube]

Den norsk manageren har alltid vist engasjement i sine kamper, både som spiller og ikke minst som manager. Da Wolves spilte Brighton (3-3) for en uke siden, slo han hull i taket på spillerboksen.

Ståle sa etter den kampen at han ble forbanna etter at laget slurvet til seg et mål i mot. En kjent sak for Wolveslaget og ikke minst det stadig svakere forsvaret som slipper inn masse mål.

– Om ikke Solbakken får orden i rekkene vil han få et enormt press på seg. Et press styret i klubben kan mislike så sterkt at de gir nordmannen avskjed på grått papir, lenge før eventyret som manager i England har begynt.

De fleste husker kanskje hvordan Ståle Solbakkens spiller-karriere endte på balla-øya.

Kort og heftig.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hanne Sørvaag vant Skal vi danse 2012

Hanne Sørvaag vant Skal vi danse 2012, den 32 år gamle artisten fra Stavanger, vant TV2 sin store dansekonkurranse, sammen...

FFKs skjebne er nær- klubben tåler ikke nedrykk!

Alle som har et hjerte for FFK bør kjenne sin besøkelsestid. Nå er tiden inne for å støtte laget i...

Lukk