Ståle Solbakken har hatt litt av et år, med avskjed i FC Køln for så å ta over hos Wolverhampton Wanderers som rykket ned fra Premier League. Wolves solgte sine beste spillere, Ståle kjøpte klok, men det har tatt noe tid å få spilt inn et slagkraftig lag. 

Nå ser det ut til at det begynner å bli en bedre strukturer på laget fra West Midlands. Ca 30 minutters togreise fra Birmingham.

– Med en god start så det ut til at 44 åringen fra de dype skogene (les: Kongsvinger) skulle få en lett reise i sin engelske klubb. Slik gikk det ikke. Med noen flotte seire mot gode lag, kom det skader, uflaks og dommer avgjørelser i mot. Så kom det ni kamper på rad uten seier. Fansen ble utålmodig og buet laget av banen.

Wolves-fansen er et prøvet folk, og vil laget sitt så vell, men de orker ikke tanken på å bli værende i Championship, de vil igjen spise kirsebær med de beste. Da må det vinnes kamper, og det ofte.

På de fire siste har Wolves vunnet tre, og burde ha vunnet forrige kamp da Middlesborough fikk en meget heldig straffe helt i slutten, i en kamp ulvene var best. Det endte med 2-0 tap.

– Nylig møtte Ståle og hans menn Blackpool der keeper Carl Ikeme spilte sin livs kamp med fler verdensklasse redninger. Det gav seier mot et av formlagene i Championship, en liga som er en evig maraton med tøffe kamper der alle kan slå alle.

– Mange i Norge følger klubben med «Old Gold» draktene, en gammel storklubb som vant det meste på 50 tallet, men som de senere årene har slitt med å etablere seg på øverste nivå. Med en norsk trener vil laget på ny bli fulgt av mange som er glad i den ekte engelske fotballen.

Wolverhampton Wanderers er spesiell på fler måter. Fansen er blant de mest engasjerte og lidenskapelige på hele ball-øya. Eieren Mr. Steve Morgan er en klok og meget rik mann. Han bygger laget sitt stein på stein, uten å bruke mer penger enn nødvendig.

Klubben er gjeldfri og har en streng lønns-politikk sammenlignet med andre lag i divisjonen.

– Alle utsikter ser lyse ut for den vakre klubben som spiller sine hjemmekamper på imponerende Molineux Stadium som er under stadig utbygging. Den skal kunne huse 40.000 elleville Wolves-fans i løpet av to år.

– Om ulvene lykkes i å få klar de beste på skadelisten, og i tillegg gjøre kloke valg i «overgangsvinduet» i Januar, så bør Ståle klare å få klubben sin blant de seks beste. Det gir som kjent kvalifisering til Premier League.

Et av de viktigste ordtakene rundt Wolves, som også stod på draktene i sin tid har aldri passet bedre enn akkurat nå: «Out of Darkness cometh light», Ut av mørket kommer lyset…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hurra! Nå snur sola! Det går mot vår!

Vel, ikke helt. Riktig nok blir ikke dagene mørkere og lengre enn akkurat på denne tiden. 21. desember snur det....

Manchester United med genereasjonsskifte

Manchester United, en av verdens største fotballklubber er tvunget til å gjøre endringer kommende sesong. Fler av de etablerte stjernene...

Lukk