Mick McCarthy fikk sparken for Wolves da det gjenstod 13 kamper av forrige sesong i Premeier League. Assistenten, Terry Connor overtok ut sesongen, uten en eneste seier og Wolverhampton rykket ned. 

I sommer tok nordmannen Ståle Solbakken (44) over roret på ærverdige Molienux Stadium.

I mellomtiden har McCarthy og Connor igjen blitt et tospann, denne gang i lille Ipewich. Skjebnenes ironi, gamle managere møter gamle lag og omvendt. Ipswich var gjester på Molineux 29.desember. Det måtte gå som forventet.

– Den gamle helten tok med seg tre viktige poeng hjem med fortjent seier 2-0. Solbakken hans lag ble buet av banen nok engang. Forrige kamp, for tre dager siden endte med stygge 0-3 mot jumbo Peterborough.

– To kamper det all grunn til å tro at både spillere, manager og fans skulle bringe inn 6 viktige poeng i kampen mot et opprykk i mai. I stedet ble det null poeng og 5-0 feil vei. Selvsagt kan det ikke fortsette slik.

Mick var den siste som forlot stadion, og ble klappet av fra de få gjenværende Wolves fansen. Mange frustrerte fans ønsker at Solbakken skal lykkes fortsatt, forståelig nok er det et stigende antall fans som ønsker Solbakken bort.

Eier Steve Morgan er av det tålmodige slaget, og foreløpig sitter nordmannen trygt i stolen som sjef for et lag som ser ut som om de ikke gidder engang å prøve å spille fotball. Spillerne ser frustrerte, uinspirerte og slitne ut, før kampene er skikkelig i gang.

Mulig er nordmannen for snill og krever for lite av sine meget godt betalte spillere.

– Nå MÅ det endringer til, og det raskt. Mulig kan det viktige overgangvinduet- som varer hele januar, være hjelpen Ståle trenger for å få skikk på sitt lag. Alle vet at han har ikke hatt optimale forhold rundt oppbyggingen av laget i en meget vanskelig Championship sesong.

– De fleste spillerne i Wolves-troppen er spillere som Mick McCarthy kjøpte inn i sin tid. Solbakken har kjøpt 6 spillere, kun noen få av disse har spilt de siste kampene. Sako, er Såles spiller og har vært den eneste som har levert varene, kanskje sett bort i fra keeper Ikeme som har stått noen fantastiske kamper.

Takket være Steve Morgans evne til å se langsiktig med sine målsetninger, vil den norske manageren få sesongen ut, om ikke det blir vare galt til verre. Med fler kloke og gode kjøp, samtidig som spillerstallen slankes ved at noen av de spillerne som ikke er interessert blir solgt.

Bare ved å gi spilleren troen på at det spillet manageren prøver å innføre er det beste, kan det bli bedre tider for alle som er glad i West Midlands klubben med vakre draktene.

Fortsetter Solbakkens tapsrekke, kan han bli nødt til å slå følge med Henning Berg, som nylig fikk sparken i Blackburn, til nærmeste NAV kontor.

Mick McCarthy ler nok hele veien hjem til Portman Road i Suffolk. En manager som var svært populær som Wolves-sjef og som fikk stående ovasjoner når han entret Molineux som Ipswich sjef.

Dessverre kan det bli lenge til hans arvtager får samme mottakelse…

 

Vargas

Tags: Ståle Solbakken

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blog my Ass!

Blogg på norsk, Blog på engelsk, viktig å huske når du skriver blogginnlegg og ønsker å dele disse med dine...

Boxing day- den store dagen for alle som elsker engelsk fotball

Boxing-day er dagen da alle lag i England spiller fotball. Ingen annen dag gjennom sesongen spilles det så mange kamper,...

Lukk