Ståle Solbakken (45) fikk ca 6 måneder, Dean Saunders som tok over etter nordmannen fikk 5 mnd. Nå er klubben med de kjente gull-draktene på tredje nivå i England og på jakt etter sin 5. managere på 15 måneder. 

– Hvem som tar over er et meget spennende tema i hele det fotball-gale Europa der Wolves har fanklubber. Både i Berlin, i Stockholm, Norge, Paris og mange andre byer lever og ånder for den britiske liga generelt og Wolves spesielt. Kanskje er denne nye manageren den viktigste ansettelsen i klubbens snart 140 år lange historie.

Alt var ganske bra da Sir Jack Hayward (90) reddet klubben fra konkurs da han kjøpte Wolves som har sin flotte hjemmebane på ærverdige Molienux Staduim. En arena som Hayward bygde om, og gjorde til en av de flotteste på hele ball-øya. Sir Jack eide den falne storheten fra 1990 til 1997, da solgte han, etter å brukt mer enn £60 millioner av egne midler på klubben i sitt hjerte.

Wolverhampton Wanderers er en av de mest-vinnende lag i England, og har tidligere hatt flotte statistikker som det laget med flest seire i 1. divisjon (før Premier League ble etablert), Wolves var det laget med flest tilskuere. (mer enn 90.000 mot Derby i en Cup kamp på Old Trafford for lenge siden)

De som nevnes til å kunne overta er ofte bookmakernes favoritter, og lavest odds er det i skrivende stund på Kenny Jackett 51. Han sa opp jobben som Millwall manager bare en liten time etter at Dean Saunders offesilet fikk sparken i Wolves. Tilfeldig? Neppe!

4.mai 2013 er den mørkeste dagen i Wolverhampton Wanderers moderne historie. De rykket ned til nivå tre i England, til League One.

Hva som har skjedd siden Mick McCarthy fikk sparken i februar 2012 og fram til i dag er en gåte. Fra å være en middelmådig Premier League klubb til å rykke ned to divisjoner på to sesonger er dramatisk, svært dramatisk.

– Overbetalte spillere uten lidenskap, lyst, eller engasjement, vilje eller fart nok for laget de spiller for, har vært hovedårsaken. De beste ble solgt, Jarvis, Fltcher og Kightly. Ingen spillere i nærheten av deres kvaliteter ble erstattet, bortsett fra Solbakkens andre kjøp Bakary Sako som ble kåret til årets spiller. Islandske Bjørn Sigurdarson var nordmannens første kjøp, han gjorde en godkjent sesong, men var borte pga skade i en avgjørende fase.

Hvor går ferden nå Mr. Steve Morgan?

– En ny og sulten manager må komme inn og rydde opp i stallen, få inn unge sultne spiller, og gjerne noen nye med litt erfaring. League One er ingen dans på roser, og det vil bli knalltøft å komme seg ut av denne ligaen. Penger må selvsagt inviteres i spillere som er sulten nok, og som vil blø for drata, og for en plass i startoppstillingen. Uansett hvem den nye manageren blir, han vil få en vanskelig jobb- han har en enorm utfordring på å få snudd den negative trenden som har ført den tradisjonsrike klubben ned til League One.

Wolverhampton Wanderers har gjennom Morgans penger en lys framtid, med et fantastisk stadion og landets beste fanbase. Det er bare et skikkelig fotballag som mangler, og slik har det dessverre vært alt for lenge. Wolves-fansen er et hardt prøvet folk som elsker klubben sin.

Fansen vil uansett alltid være der. De beste av de beste -kanskje de beste i verden! Vi gråter nå, men vil alltid komme tilbake til Molineux Stadium, alltid og gang etter gang. Det er vi, fansen som er Wolverhampton Wanderers!

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hun du forelsket deg i- kan bli til din største fiende…

Du husker henne så godt. Hun som gav deg hjertebank, og bare noen sa navnet hennes ble du våt. I...

Inkompetent ledelse i NFF fikk Riise til å gå

Nils Johan Semb er den mest omtåket personen i Norges Fotballforbund. Han alene har mye av skylden for at norsk...

Lukk