Solbrent, tørst, ulykker og ensom – Sommeren har mange fallgruver. Om du endelig har ferie, og skulle ha vært sammen kompisene på Aya Napa, i stedet for i en klam campingvogn med svigermor.

Du blir med fordi kona sier det, Ikke sant?

Sommerferien er en fallgruve for mange. Etter ferien, skal mange skilles, fordi de har brukt sommeren til å krangle om uviktige ting. Gått hverandre på nervene.

Gruer du deg til ferien? Det kan det være flere grunn til!

Du blir solbrent, bare vent, du kan få flåttbitt, hoggormen ligger bare å venter på deg. Og du kan risikere å kose deg syk, med å spise og drikke alt for mye allerede den første helga.

– Det mange ikke tenker over, de som har noen å feriere sammen med – de har jo ingen grunn til å tenke på det heller for så vidt. Ensomheten. Tusenvis, unge som gamle, middelaldrende, kvinner og menn.

Også de som både har et stort sosialt nettverk rundt seg, og de som ikke har det. Kan oppleve dager og uker i sommerferien som ubehagelig ensomme, av ulike årsaker.

Solbrent, tørst, ulykker og ensom – Sommeren har mange fallgruver

Mange reiser vekk, de som ikke har muligheten, må jobbe eller av andre årsaker ikke kan reise eller være sosiale, de blir sittende med seg selv som selskap. Og det skal man måtte tåle. Men det er forskjell på å være ensom og å tåle sitt eget selskap.

Pust med maven, drikk med måte, smør deg selv med solkrem, så barna i sola eller gjerne omvendt, ikke la hunden eller andre dyr venter på dere i bilen. Der dør de.

Spis is, jordbær, drikk vann, gjerne annet uten for mye sukker og sørg for å spise regelmessig, ellers får du ikke drite.

Men den aller største årsaken til at du kan få en helvetes-sommer, om du ser bort i fra myggen, vepsen, hoggormen, flåtten eller svigermor – er ulykkene.

Dessverre vil mange, også kanskje noen du kjenner – eller til og med DU, oppleve ulykker i sommer. Det være seg i fjellet, i vannet, på vannet, på veien, på konsert, i parken eller der mange mennesker ferdes samtidig. Det er opp til deg!

Sommeren 2015 kan bli din aller beste, men da bør du ta visse forhåndsregler.

Noen der ute, ønsker å eie dine eiendeler. Både dine penger og din mobil, ikke stol på noen du ikke kjenner. Ikke ta en koffert for noen gjennom tollen, og ei heller send penger via internett til en «kjæreste» i nød. Du kan bli lurt, du kan bli robbet, men mest sannsynlig går det veldig bra.

Også denne sommeren.

Gjør deg selv en tjeneste. Ikke fall i de fallgruvene som allerede ligger der, pass på så du ikke skader deg selv, eller får ødelagt ferien – fordi du ikke tok konsekvensene for dine handlinger.

Husk at barna har gledet seg lenge til sommerferien, ikke ødelegg den fordi du ikke har moral nok til å stoppe å drikke. 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
MFK – Fra Tor Ole, tilbake til Ole?

Molde Fotballklubb har vært det beste laget i norsk fotball de seneste årene, mye på grunn av Ole Gunnar Solskjær....

Plus Size-modell som tør å vise alt!

Plus Size-modell som tør å vise alt! En liten oppmuntring til deg som sliter med å vise fram kroppen din...

Lukk