Man kan skjønne at det knyttes en viss spenning rundt en krigssituasjon, men å sammenlikne det med å ha sex er både kvalmende og tragisk etter min mening!

Det nye herremagasinet Alfa lanseres fredag, der er soldater fra Telemark bataljon i Afghanistan intertvjuet om hvordan de opplever å krige.

Dette er en av uttalelsene i intervjuet i Alfa, som er gjengitt i dagens VG:

– Det å være i kamp er verdt de tre månedene uten puling. Det høres kanskje teit ut, men det er bedre enn å knulle. Når man er på slagmarken er det deg eller fienden, og når man får «red mist» (dødelig skudd, journ.anm.) i kikkereten … Det er ubeskrivelig. Det er derfor vi er her.

Norske soldater gjør en meget viktig jobb i Afghanistan- men innstillingen deres kan settes litt i tvil når man hører hvordan de tenker-

Er det riktig av norske soldater å bruke sine våpen som en slags penisforlenger? Jeg kan erindre mitt eget befal si at man skulle passe på børsa si som sin egen dame- og behandle børsa deretter- Men dette er vel å strekke det litt langt…

– Jeg har en bekymring for holdningene i min avdeling. Bekymringen er knyttet til rollen som norsk soldat og holdningene til det å ta liv. Dette har jeg behov for å gjøre noe med, sier oberstløytnant Lars Lervik til VG Nett. 

Soldatene sammenligner det de opplever med den omstridte danske filmen «Armadillo».

«Det er nok ting vi har gjort som folk ville reagert på om de hadde sett det, akkurat som på den danske dokumentaren «Armadillo». Krig er ikke pent.»

Oberst Rune Solberg har i flere år vært sjef for Telemark bataljon. I dag er han sjef for den norske stabiliseringsstyrken PRT Meymaneh, der soldatene som blir intervjuet i Alfa tjenestegjorde frem til slutten av august.

Å være i krig bør være alvorlig nok for de som deltar -om det ikke skal knyttes til det fineste som skjer mellom to mennesker etter min mening-

Dessuten så bør alle norske styrker trekkes ut fra krigssonen i Afghanistan så raskt som mulig. Der har vi ingenting å gjøre!

Kilde Dagbladet og VG

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10033281

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10036804

http://www.dagbladet.no/2010/09/27/nyheter/afghanistan/utenriks/forsvaret/13575378/

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sletter du upassende kommentarer på bloggen?

  Jeg skriver masse forskjellige stykker om alt som opptar meg. Og jeg får masse kommentarer om det meste. Men...

Manchester United- starten på slutten?

Manchester United, et av verdens mest kjente og beste lag for tiden. Men ikke det rikeste lenger. På langt nær!...

Lukk