Cardiff fansen vil få Ole Gunnar Solskjær i vrangstrupen om han begynner med tap i Premier League. Mot lille West Ham bør den nye manageren vinne, først og fremst for å få arbeidsro i den vanskelige jobben med å bygge sitt eget lag. 

Fotball er som kjent en resultatorientert sport der eiere, styre og fans raskt setter pekefingeren på mannen på sidelinjen om resultatene uteblir. Da kan eventyret fort være over før det har begynt.

Ståle Solbakken fikk en unik sjanse til å bygge sitt navn på ball-øya med jobb i Wolverhampton. Han ville for mye på kort tid, fikk kjøpe sine egne spillere, men fikk bare 6 måneder, før eventyr tok slutt. En avgjørelse som rir den dyktige København-manageren fortsatt som en mare.

Cardiff-manager Solskjær har enda større press på seg fordi han er i en divisjon over Solbakken. I Premier League er det større tempo, færre kamper å vinne viktige poeng, og det er langt større krav fra fansen fra lag som spiller i verdens tøffeste og mest omtalte liga.

Kristiansunderen har allerede fått på plass Magnus Wolff Eikrem, i løpet av kort tid vil også unggutten Mats Møller Dæhli bli klar for Cardiff. Det samme sies det om tidligere Molde-helt Mame Biram Diouf. Britiske medier skriver også at Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland skal være på vei.

Solbakken mot Solskjær i Tippeligaen 95/ 96 sesongen Foto: Stig Ove Voll


Fabio Da Silva på lån fra Manchester United er en av mange andre løsninger Solskjær ser på, for å styrke laget snarest mulig.

Ryktene er mange, spillere fra hele Europa ser ut til å ville til den lille walisiske klubben nå, men Solskjær vil ha kvalitet og signerer ikke hva som helst. Han må også selge før han kan kjøpe for mange spillere.

Cardiff-eier Vincent Tans overordnede mål er utvilsomt å overleve i Premier League. Han var ikke fornøyd med den forrige manageren Mackay, til tross for at han var svært godt likt av fansen. At han måtte forlate Cardiff var lite populært og eieren Tan har ingen høy stjerne hos fansen. Starter nordmannen med tre tap på rad, vil fansen gi beskjed hva de synes om det.

Klubben, stadion og fansen består. Styre, spillere og eiere kommer og går. Derfor er det så inderlig viktig for alle managere å tilfredsstille de som har sitt hjerte i klubben. Da må man ikke sammenligne fansen med den du ser på arenaer i norsk fotball.

For engelske fotballfans er laget meningen med livet. For mange er det livet

– Det er puben, fotballen og familien. For engelske fans er fotball på lik linje medreligion. De har ikke så mye mer å bry seg om på ball-øya.

Derfor har Ole Gunnar Solskjær gjort alt riktig så langt. Han har vært med på treningene, blitt kjent med spillerne, gått videre i FA-cupen med seier borte mot Newcastle. Og han har vært smilende og i møtekommende på de få pressekonferansene som har vært siden han ble ansatt 2. januar.

De kommende kampene mot vanskelige motstandere som de to Manchester-lagene kan ingen forvente at Cardiff skal vinne, men mot lag på nedre halvdel av tabellen, er det svært viktig at Ole unngår tap for å ikke havne under streken på tabellen.

– Skjer det, vil fansen snu seg i mot den populære nordmannen. Da kan eventyret være over før det har begynt. Han har kun 18 kamper å overleve i Premier League, Solskjær blir neppe med Cardiff ned i Championship, enda det kunne ha vært det smarteste han gjorde.

Der ville han fått den nødvendige tiden til å bygge sitt eget slagkraftige lag, som kunne slå godt å fra seg i Premier League. Tror du Ole Gunnar Solskjær blir en suksess i Cardiff?

Cardiff- West ham kan du se direkte på TV2 Sport kl 1600 lørdag 11. januar.

Vargas

Tags: Cardiff, Ole Gunnar Solskjær

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåte damer får det ofte som de vil…

Et eller annet sted i Trønderlag valgte en taxi-sjåfør å tilkalle politiet fordi han ble overfalt så ofte, av kåte...

Anders Behring Breivik kommer til å dø i fengsel- Ja, og så?!

Norges mest forhatte mann, terroristen Anders Behring Breivik har skrevet brev igjen. Et brev som er sendt til en rekke...

Lukk