Solskjær får sparken først! Hvis odds-setterne i England får rett, vil gode gamle Roy Hodgson i Crystal Palace og Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, være de to første managerne – som får sparken i Premier League!

Dessverre for Roy og Solskjær, pleier odds-ekspertene å få rett, veldig ofte.

Ifølge VG.no har en rekke eksperter de siste dagene uttalt seg svært nedlatende og til tider både frekt og arrogant mot måten Solskjær framstår som manager og hva han sier på pressekonferanser. For ikke å snakke om alt det viktige han utelater når han uttaler seg til pressen.

En ting er å drømme om suksessen som var under Sir Alex Ferguson, noe helt annet er det å skal forsøke å kopiere hans suksess, Solskjær forsøker å bli ‘fergie’, hvor han til og med ble sett med tyggegummi av samme merke som Ferguson i treningskamper før sesongen.

Lest? Ole United!

Solskjær snakker også ofte om ting som ble gjort den gangen, hvorfor det var en suksess og at det er den fotballen Manchester United skal forsøke å finne tilbake til. Det blir selvsagt helt feil. Kristiansunderen burde heller ha sett på hvordan de beste lagene i England spiller.

Se på Liverpool som kunne ha vunnet med 8-1 mot svake Norwich, Klopp og co tok benet fra gasspedalen allerede til pause, men spilte fantastisk fotball i én omgang, som var mer enn nok til å vinne overlegent.

Solskjær får sparken først!
Rashford og sjefen Foto: talkSPORT

Se på Manchester City, som har vunnet serien to ganger på rad, gikk til en vanskelig bortekamp mot hardt satsende West Ham, og knuste de enkelt med 5-0. Det er den fotballen Solskjær bør strekke seg i mot med sine spillere, ikke forsøke å kopiere Ferguson, som er gårsdagens fotball.

Lest? Solskjær bør selge Pogba!

Manchester United er lysår unna å være i like gode som de to beste lagene i Premier League. Tar vi med Tottenhams imponerende seier mot Aston Villa, så er det tre lag som spiller bedre enn Solskjær og hans lag. vi vet at sesongen ikke har startet ennå, men vi ser på hvordan laget spilte i slutten av forrige sesong, og hvilket lag Manchester United stiller med, ved sesongstart.

Solskjær får sparken først!

Det er et lag som ikke er styrket, på noen andre plasser enn ved én midtstopperplass ved Harry Maguire, som kostet uvirkelige 900 millioner kroner. Solskjær har mistet en spiss og to brukbare midtbanespillere. Hvem skal forresten score 15 -20 mål hos Manchester United gjennom sesongen? Marcus Rashford har ikke glimret på lang tid, Anthony Martial har drøy 30 mål på 113 kamper over tre sesonger og er neppe i nærheten av å bli toppscorer.

Alexis Sánchez kunne man ha skrevet en bok om og den hadde ikke blitt særlig lystig lesning. Den chilenske spissen har ikke sett ut som han har ønsket å være på banen i den røde drakta noen gang, kun opptatt av å heve den beste lønna av alle spillerene i Premier League. 4,2 millioner kroner per uke. Per uke ja! Klart det er kilde til uro i Manchester United-troppen.

Vi kunne ha skrevet om Paul Pogba på samme måte, men lar tvilen komme tiltalte til gode. Pogba er tross alt en helt ok spiller når han ønsker å bidra. Problemet for Solskjær, som vi har vært inne på en rekke ganger, er at en utilpass og misfornøyd Paul Pogba, kan lage et lite helvete i klubben og få med seg andre spillere på å la være å legge ned den innsatsen manageren krever.

Selvsagt er det negativt at en så viktig spiller, lagets største stjerne, går offentlig ut og sier at han ønsker seg vekk fra Old Trafford. Solskjær bør definitivt selge Pogba, og erstatte ham så raskt som mulig. Overgangsvinduet for å selge er åpent, for å kjøpe er det nå stengt. Men, vi vet at Manchester United har forsøkt å kjøpe, uten hell.

Norske trenere på jobb i England, er synonymt med trøbbel.

Henning Berg fikk latterlige 57 dager i Blackburn, Egil Olsen rykket ned med Wimbledon i sin tid, det samme gjorde Solskjær med Cardiff. Ståle Solbakken begynte brukbart i Wolves, men også her varte ikke kontrakten lengre enn seks måneder, enda nordmannen var lovet et år av eieren den gang, Steve Morgan. Dessverre ryker Solskjær før sesongen er omme, om ekspertene får rett.

Ronny Deila i Celtic, i den skotske serien, er vel det nærmeste vi kommer godkjent av norske trenere i den delen av fotball-Europa.

Skeptikerne er mange i England, men i Norge håper vi på sportslig suksess for Solskjær i storklubben Manchester United, de aller fleste av oss. Utfordringen for nordmannen er at han ikke har spillergruppa med seg i troen på suksess, skal man tro engelske journalister.

De fleste unge spillerne vil nok gjør det de kan, når de får spille, det er de blaserte veteranene som skaper uro, fordi de ikke ser på Solskjær som en god nok manager som kan ta trofeer. Det er det disse spillerne ønsker. Å vinne noe stort, som ligaen eller Champions League. Det er en av årsakene til at Pogba ønsker seg vekk, fordi han vil spille på den søteste scene i Champions League. Manchester United skal spille Europa League denne sesongen.

Lest? Overraskende Premier League-tabell!

Under Sir Alex Fergusons regime, hadde alle spillerne respekt for sjefen. De spilte for livet i hver eneste kamp, helt til dommeren blåste i fløyta og enda litt til. Solskjær ser ut til å være mer kompis enn manager, man kommer langt med å være blid og hyggelig, men det gir kanskje ikke spillerne nok press til å prestere på banen og da vinner ikke Manchester United nok kamper heller.

Roy Hodgson er en gammel ringrev som har vært i gamet veldig lenge, han har vært manager i Viking, Liverpool, WBA, Fulham og det engelske landslaget, samt 16 andre klubber. Klart han har erfaringen til å overleve en sesong til. Han er tross alt bare 72 år.

Solskjær og Manchester United skal ta i mot Chelsea i første kamp på Old Trafford, vi tipper at hjemmelaget makter en heldig uavgjort som best, eller sannsynligvis taper.

Da er allerede helvete løs for Solskjær og Manchester United i så fall, engelsk presse kommer ikke til å la sablene ligge et øyeblikk.

Vi ønsker Ole Gunnar Solskjær all mulig lykke til, men er redd han sitter som ansvarlig sjef på Old Trafford – på lånt tid.

Hva hadde vel vært mer gledelig enn at kristiansunderen tok Manchester United til nye høyder og stor sportslig suksess? Mot alle odds!

Kilde: Oddschecker

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinneguidens forum …

Kvinneguidens forum er stedet hvor man kan være anonym og i skjul. Her kan alle som ønsker, fortelle sin ærlige...

Lukk