Allerede lørdag 9. august sparkes den meget populære engelske fotballen i gang med en ny sesong. Championship og de øvrige lagene under starter først. Samme weekend spilles legendariske FA Community Shield, tidligere kjent som Charity Shield, en kamp mellom forrige sesongs FA Cup-vinner og Premier League-vinner. Der inntektene av denne kampen går til et fornuftig, samfunnsnyttige formål.

I år blir det en riktig god bit Arsenal mot Manchester City, som spilles søndag 10. august på Wembely og sesongen er i gang. Premier League- kampene starter uken etter.

Cardiff starter årets sesong borte mot Blackburn, fredag 8. august.

Ole Gunnar Solskjær vil også i år bli fulgt av norske medier etter å ha rykket ned fra Premier League til den ville og kanlltøffe ligaen Championship. Her er det en rekke lag som ønsker å gjøre livet surt for nordmannen, som kjenner Solskjærs historie både som tidligere spiller i Manchester United og nå som trener i Cardiff.

– Å komme seg ut fra denne ligaen som ofte blir omtalt som “bakgårdsligaen” i engelsk fotball- fordi den unektelig er i skyggen av store og mektige Premier League, er lettere sagt enn gjort. Dette vet nok kristiansunderen meget godt, men å forberede seg til 46 knokkelkamper gjennom en svært lang sesong er ikke enkelt for noen, uansett tidligere meritter.

– Ole Gunnar Solskjær har signert en rekke nordmenn med klar beskjed om at samtlige ville bil en suksess. Den sist ankomne av disse, Jo Inge Berget er allerede i en ny og langt større klubb enn walisiske Cardiff, nemlig skotske Celtic som ledes av dyktige Ronny Deila. Andre viktige spillere som ikke blir å se i den blå, unnskyld – røde drakta til Cardiff fra kommende sesong er Gary Medel, chileneren som gjorde et fantastisk VM i Brasil, og som nå er på vei til Inter.

Andre spillere som har forlatt Ole Gunnars treningsfelt er følgende:

 • Craig Bellamy (Lagt opp)
 • Fraizer Campbell som har gått til Crystal Palace
 • Steven Caulker som har gått til QPR
 • Luke Coulson (Frigitt)
 • Don Cowie (Frigitt)
 • Simon Lappin (Frigitt)
 • Joe Mason På lån til Bolton
 • Ben Nugent På lån til Peterborough
 • Adedeji Oshilaja På lån til Sheffield Wednasday
 • Tomy Smith (Frigitt)
 • Andrew Taylor har gått på free transfer til Wigan
 • Gary Medel til Inter (ikke signert foreløpig)
 • (Mats Møller Dæhli er en av de største navnene i Championship, om han kommer til å bli i Cardiff gjennom hele sesongen er det mange som er usikker på).

 Nye Spillere som skal få Cardiff opp av bakgårdsligaen er foreløpig følgende:

 • Guido Burgstaller fra Rpid Wien
 • Juan Cala fra Sevilla
 • Kagisho Dikgacoi fra Crystal Palace
 • Adam Le Fondre fra Reading
 • Javi Guerra fra Real Valladolid
 • Federico Macheda fra Manchester United

Vincent Tan eier Cardiff og liker å gjøre ting på sin måte, uansett hva andre måtte mene om det. Noe av det første den styrtrike eieren gjorde da han kjøpte klubben for nær tre år siden, var å bytte klubbens legendariske blå farger til rødt. Noe som svært få i Cardiff fortsatt klarer å akseptere. Klubbens kallenavn har vært “Bluebirds” gjennom mange år, nettopp pga den karakteristiske blåfarven på draktene.

Fansen liker Ole Gunnar Solskjær til tross for nedrykket fra Premier League i mai, men det skal ikke gå så mange kamper gjennom Championships lange sesong, om resultatene lar vente på seg.

En rekke av de lagene som er i denne divisjon har sterke ambisjoner om å nå Premier leagues forgjettede land, der penger, makt, TV-avtaler og medieomtale er av en helt annen verdi enn i Championship. Rykker ikke Cardiff opp på første forsøk kan livet som manager i England bli en kort affære for verdens mest kjente nordmann.

– Den kommende sesongen kan bli den vanskeligste på mange år- nettopp fordi det er svært mange ambisiøse og sterke lag som ønsker å spise kirsebær med de aller beste, da er opprykk det eneste alternativet. Lag nummer én og to rykker rett opp, de fire neste må sloss om den tredje og siste plassen via kvalifiseringer. Men å spille om opprykk via ‘Play Off’ er alt annet enn enkelt.

– Om du husker kampene fra din spede barndom da kun Tippekampen på NRK hver lørdag kl 1600 var den fotballen som gikk på TV, kan du sikkert huske å ha sett mange av disse lagene fra den gangen. Tidligere storklubber som Leeds, Derby, Wolves, Nottingham Forest, Middlesborough og Blackburn sliter med å komme seg opp dette viktige steget til Premier League.

Her er samtlige 24 lag for sesongen 2014/ 2015 i Championship i England:

 1. Birmingham
 2. Blackburn
 3. Blackpool
 4. Bolton
 5. Bournemouth
 6. Brentford
 7. Brighton
 8. Cardiff
 9. Charlton
 10. Derby
 11. Fulham
 12. Huddersfield
 13. Ipswich
 14. Leeds
 15. Middelsborough
 16. Millwall
 17. Norwich
 18. Nottingham Forest
 19. Reading
 20. Rotherham
 21. Sheffield Wednesday
 22. Watford
 23. Wigan
 24. Wolves

Favoritter må være de lagene som rykket ned, Cardiff, Fullham og Norwich. Men det er verdt å nevne Wigan, som har “norske” Uwe Rösler som sjef, og alltid sterke Middlesborough og Wolves med sitt unge mannskap som vil være med helt i toppen.

Ole Gunnar må nok forsterke sitt Cardiff ytterligere, om han skal ha håp om å få se sitt lag mot Manchester United og de andre store kanonene neste år. Overgangsvinduet stenger som kjent 31. august.

 

 

Kilde: SkySports.co.uk

Foto: Flickr/joncandy

Vargas

 

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Monogami- En saga blott?

Du går rundt med en falsk forhåpning om at den dagen du finner den rette, skal det være dere for...

Lukk