Kristiansunderen som tok over Cardiff ved årsskifte har nok begynt å lure på hva han har gitt seg ut på. Solskjær kan møte Wolves neste sesong! En ting er å spille på øverste nivå i England, noe helt annet er å ha 100% ansvar for et lag i Premier League, spesielt når utgangspunktet allerede var vrient. 

Nylig kom Hull på besøk til Cardiff, det som ble sett på som en såkalt 6 poengs-kamp fordi den var så viktig i bunnstriden, en kamp Cardiff burde ha vunnet om man ser på tabell-posisjonen det walisiske laget har. Resultatet ble fra vondt til verre for Ole Gunnar Solskjær (41), Hull vant hele 4-0 til slutt.

– 40-åringen har kun 11 kamper på å berge sitt Cardiff fra et forsmedelig nedrykk, i skrivende stund er det svært vanskelig å se Manchester United legenden lykkes med det.

11 kamper gir jo 33 poeng i maks uttelling, Cardiff sjefen selv er sikker på at det er nok med 37 poeng, ekspertene tror ikke dette holder. Tidligere har man sagt at 40 poeng ofte er nok for å beholde plassen i Premier League, men lag har også rykket ned med flere.

Kritikerne har allerede fått vann på mølla, da få av alle de kjøpene nordmannen har gjort etter at han ble ansatt som ny manager i Cardiff, deriblant tre nordmenn, har markert seg nevneverdig ennå.

Solskjær kan møte Wolves neste sesong!

Cardiff har vunnet kun 5 kamper av 27 spilte, Ole Gunnar mener å kunne vinne 5 kamper til av de siste 11 som er igjen av sesongen, med et brak tap mot et av de svakeste lagene i toppdivisjonen, ser det unektelig vanskelig ut for den sindige nordmannen som har et meget godt renommé på balløya.

Solskjær kan møte Wolves neste sesong!

– Fortsatt er det mange poeng å sloss om, men når det nå har blitt kun en seier på de siste 7 seriekamper så er det en jobb som må gjøres i spillergruppa. Solskjær ser ikke ut til å ha en spilleplan som laget hans tror på. Cardiff skaper for lite sjanser, de er for få folk i angrep når laget har ballen og forsvaret lekker som en sprukken holk. Det brenner virkelig et blått lys for verdens mest kjente nordmann nå.

– 8. mars skal Cardiff møte bunnlaget Fulham hjemme, 5. april møter de Crystal Palace, og 19. april møter de Stoke; også det hjemme.

Dette er nøkkelkamper Solskjær og Co må vinne, ellers er løpet kjørt. Sesongen avsluttes mot Sunderland og Newcastle borte og Chelsea 11. mai hjemme i siste kamp. Dessverre er det masse som tyder på at allerede da er Cardiff klare for Championship-spill neste sesong.

– Der vil de kunne møte blant andre Wolverhampton som ser ut til å ha fått en ny vår etter at Kenny Jacket tok over. Wolves kruser gjennom League One og vil være klar for opprykk om de fortsetter å spille trygg, god og underholdende fotball hvor de scorer mye mål. Med masse fans på samtlige hjemme og borte kamper. Et snitt på 18500 pr hjemmekamp i League One er imponerende, på nesten samtlige bortekamp har alle lagets billetter blitt solgt ut.

Ståle Solbakkens forrige klubb opplevde et 18 måneder mareritt der den gamle storheten rykket ned fra Premier League, for så å rykke ned fra nest øverste nivå sesongen etter. Nå ser det endelig til at lyset igjen skinner over en av de vakreste arenaer på balløya, Molineux Stadium, en stadion Ole Gunnar og Cardiff kan være nødt til å besøke neste sesong, om han får fortsette som sjef for det walisiske laget ved et eventuelt nedrykk.

Alle som er glad i engelsk fotball ønsker selvsagt at Ole Gunnar skal lykkes og gjøre det bra som manager, men for Cardiff kan det se ut som han ikke får den starten han ønsket seg som respektert manager i England, dessverre.

Foto: Flickr/ cracken226

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Det Tredje Øyet- Ny krim på TV2- premiere 24. februar

Norsk krim-produksjon for TV er ofte en en kopi av andre nasjoners ideer eller filmatisert ut i fra norske forfatteres...

Therese Johaug – Et lite stykke Norge, favoritt på 30 km i OL

Lille, flotte, knallsterke Therese Johaug har ikke fått det OL hun hadde forventet da hun reiste til Sotsji. Hun var...

Lukk