Ole Gunnar Solskjær klyper seg nok litt i armen over hvilke summer som i følge Daily News er å finne på sin egen kontrakt. Med £2 mill i bonus for å unngå nedrykk er det en helt annen verden enn det han har vært vant til i Molde.

40 åringen tjener 10 ganger så mye i Cardiff som hos Røkke og Co. En årslønn på rundt 40 millioner kroner er mye selv for en mann som har tjent store summer på en lang karriere som spiller. Overlever Cardiff Premier League, spretter det inn nye 20 millioner på Solskjærs konto.

Setter man det hele i perspektiv og ser for seg hvilke lag kristiansunderen kan få tilbud fra i framtiden, er ikke disse enorme summene avskrekkende. Tvert i mot, det er all grunn til å tro at han vil kunne få det dobbelte når han engang tar over som manager for Manchester United.

Med seier i FA-cupen mot Newcastle i første kamp er standarden satt, nå vil selvsagt alle i styret på Old Trafford følge godt med på hvordan Oles lag gjør det videre. Kanskje gjør David Moyes som manager for «De røde djevlene» det samme.

I spillerbussen fra St. Jamse´s Park satte det også en annen nordmann, nemlig Manus Wolff Eikrem. Han er i Cardiff for en grunn, å bli Ole Gunnar Solskjærs første signering. Magnus som kjenner Ole godt fra sin tid i både Molde og Manchester Uniteds reservelag, ble solgt i sommer til nederlandske Heerenveen.

Nå tyder alt på at 23 åringen og sjefen skal jobbe sammen på ny. Det er ingen hemmelighet at den nye Cardiff manageren lenge har hatt stor sans for den lille tekniske midtbanespilleren. I følge kilder nær Solskjær er Heerenveen og Cardiff blitt enig om en overgang for den norske spilleren.

En annen nordmann som stadig blir nevnt, og som skal være aktuell for en overgang til Cardiff, er 18 åringen Mats Møller Dæhli. Han har den samme tilknytningen til Ole Gunnar. Fra Manchester Uniteds reservelag og til Molde.

De fleste britiske storavisene slår stort opp fokuset på hvordan den tidligere Manchester United spissen opererer fra benken.

Kampen mot Newcastle borte var i utgangspunktet en svært vanskelig kamp. Cup er en ting, å overleve i Premier League det overordnede målet. Ved å gå videre i cupen får Cardiff automatisk flere ting å fokusere på. Ny kamp, nye muligheter til å få skadd sine spillere, men også flere kamper å se sine spillere i aksjon.

– Paradoksalt nok kan et avansement i cupen være det som vipper nåla i feil retning. For tøft kampprogram i tillegg til vanskelige kamper i serien er ikke ideelt for Ole og Cardiff. Solskjær var kjent for å komme inn som innbytter og score mål. Han viste med to bytter i FA-cupen mot Newcastle, at den kunsten å endre ting fra sidelinjen fortsatt er en oppgave han mestrer til fulle.

Cardiff møter West Ham lørdag 11. januar. På følgende helg er det Manchester City borte før turen bare tre dager senere går til Old Trafford. Kanskje det er helt greit med en solid grunnlønn, den bonus-sjekken er ikke signert av Cardiffeier Vincent Tan ennå.

Ole Gunnar Solskjær har 18 kamper å gjøre det på, det walisiske laget hans ligger på plassen over nedrykkstreken, foreløpig. Og det er som kjent ingen lette kamper i Premier League.

Foto: Flickr/  sboindo 168

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mammabloggere leverer ut egne barn på bloggen

Datatilsynet går ut og advarer bloggere som har sin blogg om egne barn. Bloggere som "mammabloggerne" skriver selvsagt i beste...

Nå kommer vinterkulda!

Allerede i uke 2 ser det ut til at den milde vinteren er over for en stund. Da kommer det...

Lukk