Manchester United mot Liverpool er normalt et topp-oppgjør, kanskje det største og viktigste i England. Mellom de to mestvinnende lagene på balløya. Men noe har skjedd. Solskjær mot Liverpool denne sesongen, kan fort bli rått parti, eller har nordmannen et ess i ermet? Kongen kommer, det alene forteller litt om hvor viktig denne kampen er. Aller mest for den norske manageren.

Jurgen Klopp er suksess-manageren som tok Champions League-tittelen, overraskende for mange, bortsett fra tyskeren selv, som har hatt en langtidsplan med sitt lag. Han har fått den tiden han trengte til å bygge et slagkraftig lag. Et par måneder ut i sesongen, leder Liverpool foran Manchester City, med åtte poeng, på like mange kamper – og hele 15 poeng foran Manchester United.

Lest? Solskjærs menn tjener mest!

Klopp jakter det første ligagullet til Liverpool, siden Premier League ble etablert. Alt tyder på at det kan komme denne sesongen, men det har vi sagt og skrevet før også. Liverpool er som forhekset når det kommer til å vinne i ligaen. Solskjær vil selvsagt gjør alt han kan for at spillerne hans skal påføre Klopp det første ligatapet på svært lenge. Men aldri før har Liverpool vært større favoritter før dette møte på Old Trafford.

De fleste husker den meget spennende innspurten på forrige sesong, hvor “The Reds” til slutt tok 97 poeng og havnet et poeng bak Manchester City. Selvsagt henger det en tung bør, en mørk sky som handler om alle de sesongene Liverpool har vært så nær, så nær, men ikke lykkes. Det er denne historien Manchester United fansen klamrer seg til før kamp. Det er premieskapet på Old Trafford som forteller om de 13-seriegullene under Fergie og alle de andre trofeene som gir grunnlag til optimisme for framtiden.

Solskjær mot Liverpool – rått parti?

Solskjær mot Liverpool – rått parti?

Spørsmålet alle stiller seg, vil Ole Gunnar Solskjær få den tiden han trenger? Og er det ikke et faresignal, når styret og styreformannen går ut offentlig for å gi sin uforbeholden støtte? Er det ikke nettopp da det brenner på dass og manageren får sparken etter nok et tap?

Ofte er det nettopp slik, særlig i England. Ed Woodward er den mektige mannen på Old Trafford, om han holder ord og støtter nordmannen gjennom denne vanskelige sesongen, kan det utvilsomt bære frukter på sikt. Vi er ikke i tvil om Solskjær gjør det riktige med å satse på de unge spillerne, men vi er ikke enig i at han på død og liv skal beholde Paul Pogba. Kanskje ville laget klart seg bedre uten verdensmesteren.

Sir Alex Ferguson fikk tre sesonger før han fikk Man U-skuta på rett kjøl. Klopp vant ingen trofeer på tre år, Josep (Pep) Guardiola vant ingenting den første sesongen og har ikke startet dårligere på 11 sesonger, med sine 16 poeng på 8 kamper. Det skal svinge i toppen av engelsk fotball, det er bra for fansen, for underholdningsveridien og spenningen. Problemet for Manchester United og Solskjær er at lagene over på tabellen, (foreløpig 11 lag) hvor særlig de antatt beste, gjør det stadig bedre enn dem.

Eksperter vi har sett uttale seg, mener å vite at Manchester City vil få en tung sesong, fordi spillerne er mett på suksess og at Pep Guardiola er rett og slett for krevende som sjef på Etihad. Svea i VG, som er en svoren Manchester City-tilhenger, mener at resultatene svinger for mye og stabiliteten som laget var så kjent for er borte. 5-0 seier, borte mot West Ham og tap 0-2 hjemme mot Wolves, er ingen seriegull-oppskrift akkurat. Da rykker Liverpool fort i fra i tet, og det er det som har skjedd nå.

Manchester United på 12.plass holder altså på med noe helt annet enn topplagene. Solskjær og hans unge menn, har mer enn nok med å ikke tape stort, særlig borte har det vært elendig denne sesongen. Tapet borte mot Newcastle i siste kamp før landslagspausen, må være den svakeste kampen under Solskjærs ledelse. Riktig nok ble det 1-1 (hjemme) mot Arsenal i nest siste kamp, som kanskje er godkjent, med alle de skadene som berører flere av de antatt beste spillerne til kristiansunderen.

Nå må resultatene snart snu og det aller helst i går.

Solskjær mot Liverpool – rått parti?

Hvor mange tap tåler Solskjær og hans Manchester United før styret tar grep for å berge stumpene? Laget rykker jo ikke ned, men kan absolutt havne på nedre halvdel av tabellen, og det er åpenbart ikke godt nok. Verdens største klubb er utvilsomt i en omvelting og i et generasjonsskifte som kan være sunt for klubben på sikt, spørsmålet er hvor lenge skal det gå skikkelig dårlig – før det begynner å bli bedre igjen?

Manchester United har gjort ni mål på 8 kamper, Liverpool har gjort 20, Manchester City har gjort 27 mål, på samme antall kamper, og dette er de lagene Solskjær alltid vil bli sammenlignet med. Det er lysår mellom dem, i alle deler av lagdelene og i spill og kvalitet. De røde fra Manchester minner ofte om et juniorlag, eller i beste fall, et middelmådig Premier League-lag.

Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Wolves, Leicester og til og med Tottenham, ser ut til å komme foran Manchester United på tabellen. Det er kanskje ingen krise at man ikke klarer å kvalifisere seg til noen av de to viktigste Europa-cupene. Det som bør bekymre den norske manageren, er antall skader og det faktum at laget ikke scorer nok mål.

Noen eksperter hevder at Maximilian Allegri (52) er på engelskkurs og nesten klar til å steppe inn på timen, om Solskjær skal fortsette å tape kamper. Italieneren er en vandrende suksessmanager med fem ligagull for Juventus på sin merittliste.

Kong Harald er gjest hos Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford på søndag, når Liverpool står på den andre banehalvdelen. Liverpool og Klopp er skyhøye favoritter og vil etter all sannsynlighet vinne fortjent. Ikke ser vi hvem som skal gjøre målene for Manchester United, ikke ser vi hvem som skal stoppe både Mané, Salah og Firmino, ikke ser vi hvem som skal vinne midtbanen på Solskjærs lag, skademarerittet vil ingen ende ta og reservemålvakten må vokte målet.

Alt tyder altså på at det blir rått parti og brakseier til meget gode Liverpool, som neppe har vært større favoritter, på selveste Old Trafford enn til denne kampen.

Eller er det nettopp dette som er kjernen i hvorfor vi elsker fotball generelt og engelsk fotball spesielt? At alt kan faktisk skje, også det uforutsigbare og overraskende, at den norske kongen skal få se hjemmeseier for Solskjær og hans menn, mot selveste Liverpool. Er det mulig? Selvsagt er det det.

Skal du velge kun én eneste kamp å se fra England denne sesongen, bør du absolutt se denne. Manchester United-Liverpool ser du på TV2 Sport Premium, søndag 20. oktober kl 17:30.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dagbladet nede grunnet pedofil-tekst!

"Erna sier det er greit!" var deler av teksten som gjorde at Aller Media, som eier Dagbladet, valgte å ta...

Lukk