Hvis, og det får man selvsagt håpe- skal Ole Gunnar Solskjær ta sitt lag Cardiff gjennom 46 nådeløse fotballkamper i  Championship neste sesong. Det ble definitivt klart etter at kristiansunderen ikke maktet å få sine spillere til å vinne borte mot Newcastle, i nok en meget viktig kamp for å overleve i Premier League. 

Nå må det walisiske laget ta den tunge veien ned en divisjon. Mange mener det er kanskje den verste divisjonen å rykke opp igjen i fra, den engelske “bakgårdsligaen” der røkla og de fleste tidligere stoltheter samles.

Lag som herjet på Tippekampen på NRK gjennom 70, 80 og 90-tallet. Leeds, Middlesborough, Nottingham Forest, Birmingham, Ipswich, Bolton, Watford og Wolves. Alle disse er lag kristiansunderen nå må møte og aller helst slå for å komme tilbake til Premier League raskest mulig.

Ole Gunnar Solskjærs trener-stjerne har utvilsomt falmet betraktelig siden han tok over Cardiff i januar. Samtlige klubber som sparket sin trener i England, hadde nordmannens navn på blokka som førstevalg. Ironisk nok hadde også Wolves nettopp Solskjær som sitt førstevalg for en tid tilbake, men fikk avslag og havnet på Ståle Solbakken i stedet.

Cardiff har ikke maktet presset, de har tapt og tapt, spilt lite flatterende fotball og rykker ned som siste lag i Premier League. Hvor ferden går for den sympatiske nordmannen er fortsatt uklart. Den fargerike og styrtrike eieren i Vincent Tan kan finne på de merkeligste ting.

– Han kan velge å sparke Solskjær for å gjøre plass til en mer merittert trener, men da skyter han seg selv i benet. Det var nemlig Tan selv som egenhendig sparket den tidligere treneren, Malkay Mackay for å gjøre plass til Norges mest kjente nordmann i utlandet. Da hadde Cardiff 16. plassen i Premier League. I dag innehar de den tjuende og siste plassen på tabellen, en kamp før slutt. Den siste går mot Chelsea.

En av mest kontroversielle handlinger den energiske eieren har gjort siden han tok over Cardiff for et par år siden, var å endre lagets hovedfarge fra blå til rød. Cardiff har i mer enn hundre år hatt sine helblå drakter, dette ville Tan ha slutt på og endret alt med kubben inkludert draktfarve og logo til rødt.

“Bluebirds” er Cardiffs kallenavn og har vært i alle tider, nå altså med røde drakter.

Etter å ha hentet tre nordmenn til sin nye klubb, startet ryktene å gå rundt Cardiff. Både Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget ble hentet inn, alle fra Molde. Han gikk itillegg ut og proklamerte at alle vill lykkes med hundre prosent sikkerhet. Solskjær var klok nok til å ikke si når.

Fansen og ikke minst sportsjournalister stilte kloke spørsmål.  Er Ole Gunnar rett mann, er han klar over den store forskjellen på norsk og engelsk toppfotball? I ettertid vet vi at det kun er Mats Møller Dæhli som har tatt nivået. Dæhli har i tillegg tidvis imponert.

En avgjørelse vil komme umiddelbart etter sesongslutt 11. mai om Ole Gunnar skal være med Cardiff til Championship. Vårt tips er at han får fortsette og han har vært veldig klar på det selv også. Solskjær er en mann som holder ord og vil kjempe knallhardt for å nå målet om opprykk.

Championship i England er en maraton av kamper. Godt over 50 i tallet i serie, liga- og FA Cup kamper vil gi nordmannen masse erfaring, men om det holder til opprykk vil bare tiden vise.

 

Foto: Flickr/  sboindo 168

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Onaner mer og få bedre helse

Ekspertene mener å vite at du har en betydelig helsegevinst ved å kose med deg selv med jevne mellomrom. I...

Lukk