Solskjær til Cardiff? Britiske medier, både de troverdige og de mindre seriøse skriver på lederplass, at nordmannen er skyhøy favoritt og så godt som klar som ny manager for Cardiff i Premier League. Nordmenn som står Ole Gunnar Solskjær og Molde Fotballklubb nær, er ikke like enige.

– Tidligere har kristiansunderen vært linket til ny sjef etter Drillo for det norske landslaget, for Aston Villa og West Brom i engelske Premier League. Nå er han altså svært så het til en ny klubb på øverste nivå i walisiske Cardiff City. Årsaken til at Solskjær er så høyaktuell og blir nevnt så ofte når en klubb sparker sin manager er åpenbar.

«The babyfaceed-assassin» Gutten som ble tatt for å være ballgutt da han første gang kom på treningsfeltet til Manchester United. Legenden som kom fra benken og avgjorde viktige kamper som innbytter.

Solskjær til Cardiff?

– Han som avgjorde Champions League finalen og ble «20 The Legend». Banneret henger fortsatt på Old Trafford. Klubben han spilte for i 12 sesonger, der han var innbytter i de fleste, men scoret allikevel 126 mål på 366 kamper, sånt blir man legende av

Legender har en tendens til å gjøre ting på sin måte, til stor glede for de som får signaturen på en ny kontrakt.

Eieren i Cardiff City er Malaysiske Vincent Tan Chee Yioun, en kontroversiell milliardær, en forretningsmann med tvilsomme arbeidsmetoder og som eier av Berjava Group i Asia. De gjør store avtaler innen eiendom, gambling og golf-anlegg. Nylig kjøpte mye omtalte Vincent Tan den bosniske fotballklubben Sarajevo.

Solskjær til Cardiff?

– En av mest kontroversielle handlinger den energiske eieren har gjort siden han tok over Cardiff i fjor, var å endre lagets hovedfarge fra blå til rød. Cardiff har i mer enn hundre år hatt sine helblå drakter, dette ville Tan ha slutt på og endret alt med kubben inkludert draktfarve og logo til rødt.

Milliardæren sparket Cardiffs manager Malky Mackay nylig,  til tross for store protester blant fansen, som gjerne ønsket å beholde sin favorittklubbs sjef. Styreformann i Cardiff City er noe ironisk selveste Sam Hammam, mannen som i sin tid ansatte Drillo i Wimbledon.

Sam er ikke noe mindre kontroversiell enn eier Vincent Tan. Sam Hammam skal etter våre sikre kilder fått vite, ha tvunget en spiller til å spise sau-testikler før han signerte for Cardiff City.

Ole Gunnar Solskjær har ikke stort å vinne på å reise til Wales for å lede Cardiff City. En klubb som styres av mennesker som ikke har det spor viten om å drive en fotballklubb, lang mindre ha den fotballforståelse for å få gode resultater.  Ledere som gjør alt de kan for å vise seg fram i media for alt det er verdt, i tillegg til å blande seg borte i all den sportslige gjøren og laden i klubben. Det er som kjent lite gunstig for en manager.

Heldigvis er Ole Gunnar en klok mann, han har gode rådgivere i Jim Solbakken og i Sir Alex Ferguson. Ole blir i Molde Fotballklubb. Foreløpig.

De to som leder Cardiff i det hektiske programmet i Prmeier League er David Kerslake og Joe McBride, som har vært henholdsvis Mackays assistent og førstelagstrener.

Foto: Flickr/ Blog Gallery

Vargas


Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frykter du å bli alvorlig syk i Norge?

Mange tusen mennesker står i forskjellige helsekøer rundt om i de største byene i Norge. Eldre som blir syke eller...

Er typen din en tøffelhelt?

Norske kvinner vil ha menn i ordets rette forstand, ikke en fyr med utelukkende myke trekk som snakker henne etter...

Lukk