Da Wolves rykket ned fra Premier League, for så å rykke ned enda en divisjon til League One fra Championship var krisen et faktum i den tradisjonsrike kubben med de vakre draktene i «Old Gold and Black». Wolverhampton Wanderers var i fritt fall, noe måtte kjøres. 

Før alt dette var det en nordmann som fikk sjansen.

Den styrtrike eieren, Steve Morgan måtte ha en ny manager etter å gitt Ståle Solbakken jobben, han ble lovet et år, men fikk bare seks måneder før han fikk sparken. Inn kom Dean Saunders og gjorde jobben enda litt verre, og nedrykk nummer to var et faktum.

Nå har det gått enda et år til og Kenny Jackett som ny manager har fått bra skikk på Wolves, han fikk den «sovende kjempen» opp fra League One og til Championship på første forsøk forrige sesong, der det også startet veldig bra til å begynne med denne sesongen.

Wolves vant over alle de tre tidligere Premier League-lagene som rykket ned, allerede som de fire spilte kampene. «Ulvene» slo Cardiff, Norwich og Fulham, på rekke og rad og alle med 1-0 og tre poeng.

Nå har derimot fisen fått en annen lyd. 

– På de fem siste kampene har Wolverhampton Wanderers, som var et av de aller beste lagene i Europa på femti- og sekstitallet, 1-14 i målforskjell. En uavgjort og fire tap på rad. Tapet mot lille Brentford det siste i en rekke av grusomme kamper under Kenny Jacketts ledelse. Man må ikke være noen ekspert på fotball for å forstå at det brenner kraftig på dass for den ambisiøse 52-åringen fra Watford.

Å tape jevne kamper er en ting, men å bli slaktet i flere kamper på rad noe langt mer alvorlig. Det var nettopp på denne måten Wolves rykket ned to divisjoner, to år på rad.

Årsaken til at vi nevner Norges askeladden personlig, Ole Gunnar Solskjær er flere. 

– Eier Steve Morgan hadde nettopp kristiansunderen som sitt førstevalg før valget havnet på Ståle Solbakken i 2012. De fleste kjenner Solskjærs tid etter hans suksess med Molde. Han tok over Cardiff, men fikk kun 30 kamper der han rakk å rykke ned fra Premier League, fikk kun 9 seire, 5 uavgjort og hele 16 tap.

– En diger ripe i lakken for en trener helt åpenbart, men Oles navn i England er bunnsolid, kanskje mest som en levende legende hos Manchester United, men også som en potensiell manager for mindre klubber, som f.eks Wolves. For Molde hadde Solskjær to seriemesterskap og et Cup-trofé på tre år. Selvsagt er ikke det tilfeldigheter.

Eieren på flotte Molineux, milliardæren Steve Morgan er en utålmodig mann, det vet alle som kjenner til Wolverhampton Wanderers. Derfor skal det ikke så mange flere store tap til før manager Kenny Jackett må finne seg annet å gjøre enn å være manager for Wolves. Klubben er ikke mindre ambisiøs enn at det er kunn opprykk til Premier League som teller denne sesongen. 

Så langt ligger «ulvene» kun på en 12. plass på tabellen, allerede 8 poeng bak serieleder Derby etter kun 19 kamper. Championship er den divisjon i Europa der manageren får sparken hyppigst viser all statistikk. Etter kun 97 dager i inneværende sesong, hadde 12 managere fått sparken på nest høyeste nivå i England.

Kenny Jackett kan være nestemann ut. Ny mann inn kan være den tidligere Cardiff-sjefen.

Steve Morgan er veldig klar over at Ole Gunnar Solskjær er ledig å går og sparker i grusen på Innlandet i Kristiansund. Han skulle selvsagt så gjerne heller har vært på ball-øya og bevist at han er en verdig manager i Championship.

Bli derfor ikke overrasket om det er nettopp den tidligere Molde-treneren som tar over for Wolves. 

 

Foto: Flickr/ Blog Gallery

Vargas

Tags: Cardiff, Championship, Kenny Jackett, Molde, Molineux, Ole Gunnar Solskjær, Premier League, Steve Morgan, Wolves

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ida Fladen og Anders Opdahl er sant!

Media er dyktig å formidle slarv og rykter. Nå er det derimot endelig bekreftet at smellvakre Ida Fladen har endelig...

Cecilia Brækhus er best i verden- nå har hun alt å tape!

https://www.youtube.com/watch?v=ViSlWYCSHbs Cecilia Brækhus (33) har alle fire VM-beltene i Weltervekt, og blir nå utfordret av de nest beste kvinnelige bokserne,...

Lukk