Norge heteste navn, uansett idrett, før vintersporten tar de fleste overskriftene denne vinteren er Erling Braut Haaland (19). Ingen ringere enn Solskjær vil ha Braut Haaland, de to kjenner hverandre godt fra tiden i Molde.

Erling er sønn av far sin, Alf-Inge, som fikk 34 landskamper for Norge og en ok karriere i Manchester City, før styggingen, Roy Keane gjorde slutt på den drømmen.

Lest? Siste etappe for Zlatan?

Sønnen Braut er 19 år, han spiller profesjonell fotball i Østerrike for en klubb som heter Red Bull Salzburg, men sannsynligvis ikke lengre enn til sommeren – da står en hel her med klubbeiere og vifter med sjekkheftet under nesen på unggutten og hans agent.

Først i den mengdene av agenter, står Ole Gunnar Solskjærs folk. Erling Braut Haaland er førstevalget til Manchester United i sommer.

Solskjær vil ha Braut Haaland!
Erling Braut Haaland (19) på vei til old Trafford? Foto: Wikipedia.org

Salzburg er ikke dårligere enn at de spiller i Europas gjeveste turnering, Champions League, hvor de hamler opp med gode lag som, Napoli og Liverpool, men østeriske laget og Haaland ligger bare på tredjeplass i gruppe E med fire poeng.

Solskjær vil ha Braut Haaland!

Det er litt spesielt at en ung norsk spiller skal være aktuell for en så stor klubb, like spesielt som da Real Madrid hentet Martin Ødegaard som 16-åring fra Strømsgodset for noen år siden, blir det lagt merke til at Manchester United henter Erling Braut Haaland, til tross for at jærbuingen er tre år eldre.

Men det er en god grunn til det.

Årsaken er nemlig veldig enkel. Nordmannen som sitter på Old Trafford med sine speidere, søker etter talenter over hele kloden, spisser som kan gjøre mange mål, gjerne på få kamper. Braut Haaland står med pene 26 mål på 18 kamper. 5 hat-tricks og 6 målgivende pasninger og er toppscorer i Champions League.

Gå ut og forsøke.

At nevnte Solskjær hadde nevnte Haaland i Molde, og at de to allerede kjenner godt til hverandre, gjør nå at kristiansunderen har gitt klar beskjed om at klubben skal gjøre alt de kan, Les: Skrape sammen en alvorlig bunke med Euro, for å signere den viktigste spilleren til klubben – siden franske, Eric Cantona ble signert i 1992.

Prislappen diskuteres i sosiale medier, men det varierer voldsomt fra €35m helt opp til €100m. som er mindre sannsynlig, men at den brennhete nordmann kan bli solgt for rundt €50m. som er fryktelig mye penger, og utvilsom den dyreste nordmannen som noen gang er solgt.

Martin Ødegaard gikk for €35m. til Real Madrid i 2015.

Manchester United har flere gode spillere på blokka, selv om de jakter den mest omtalte av dem alle for tiden – kan det fort bli andre spillere som blir signert. Erling Braut Haaland er i full gang med Champions League-sesongen, og vil neppe bli solgt i januar-vinduet, men Solskjær trenger en spiss, helst i går, så han vil signere minst en spiss når dette åpner om få uker.

Vil det da være plass til Haaland i sommer? Da må én eller flere av de spillerne han har nå, forsvinne, det er heller lite sannsynlig – særlig på spissplassen.

Juventus-spissen, Mario Mandzukic har vært på blokka til Solskjær en stund og det er en spiss som kan bli signert nå i januar. Ifølge britiske medier, skal det være representanter for ‘Juve’ på plass i Manchester nå, for å sluttføre en overgang. £13M. er småpenger å regne for storklubben – det er all grunn til å tro at spilleren blir klar.

Vi er ikke bortskjemte med nordmenn i England og Premier League, slik vi var så vant til gjennom det glade nittitallet. Joshua King gjør det bra i Bournemouth og Alexander Tettey i Norwich, er stort sett de som blir nevnt i norske medier.

Derfor har det smakt fugl å få en så markant skikkelse som Erling Braut Haaland til Manchester United, sammen med Ole Gunnar Solskjær. TV2 som sender fotball fra balløya, hadde nok gnidd seg i hendene på lik linje som norske aviser – om avtalen skulle gå i orden.

Vargas12.com har allerede begynt å forberede seg på et meget spennende overgangsvindu, til tross for at det ofte er juli-overgangene som pleier å ha de største navnene og de største overgangssummene. Det kan smelle i januar også.

Mange lag med enorme budsjett er villig til å sprenge banken om den riktige spilleren dukker opp til den overkommelig pris.

Følg vårt nyhetsbrev for siste oppdatering på vår blogg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Siste etappe for Zlatan?

Verdens mest kjente svenske spiller fotball, og gjør det bedre enn de fleste andre. Vi snakker selvsagt om Zlatan Ibrahimovic....

Lukk