Solskjærs menn tjener mest i Premier League, til torsk for at Manchester United har den verste ligastarten på 30 år. Fortsetter spillerne å være de beste betalte på balløya. Og det er ikke snakk om småpenger heller.

Selvsagt bør storklubben ha konkurransedyktig lønn, all den tid klubben sloss om heve titler og er blant de beste klubbene i verden. Men det begynner å li lovlig lenge siden Manchester United var i nærheten av et seriegull.

Lest? Wolves senket Man City og Besiktas på tre dager!

Vi vet at Mourinho vant noen få, men det er mager trøst når både Liverpool og Manchester City herjer i serien og i Champions League.

Ole Gunnar Solskjær er blant bookmarkernes favoritter til å få fyken på Old Trafford, men mange såkalte eksperter mener å vite at nordmannen sitter trygt, og at det er en opprydnings-prosess som vil ta tid som er i gang nå. Om det fantes garantier i den moderne toppfotballen, ville man kunne tro på en slik påstand.

Fotball handler om to ting. Resultater og trofeer.

Ser man bak de resultatene Solskjær leverer nå, er det en aldri så liten gåte at han fortsetter sitter der han gjør. I hvilken som helst annen klubb, ville han vært borte for lenge siden. Resultatene har rett og slett ikke vært gode nok.

Neste kamp kan bli den siste, helt til Manchester United begynner å vinne kamper, ikke bare en og annen, men flere etter hverandre. Liverpool kommer til Old Trafford søndag 20. oktober. Avspark er 17:30 norsk tid.

Et tydelig tap her kan bli avgjørende for nordmannen, dessverre.

Financial documents show the club’s incredible £332million yearly wage bill is an all-time high that has grown by £100m – 43 per cent – in the past three years.

DailyMail

Solskjær kan ikke får skylden for alt som har gått feil de siste månedene i storklubben, Manchester United. Vi var alle vitne til hvilken fantastisk påvirkning kristiansunderen hadde på spillergruppa da han tok over for José Mourinho rett før jul i fjor.

Solskjærs menn tjener mest!
Foto:  Karina Setiawan Pixabay

Spillerne ville vise den nye midlertidige manageren at de kunne spille fotball. De vant og spilte champagne-fotball, Rashford og Pogba dundret inn mål og Manchester United nektet å tape kamper, hvor de tok 22 av 24 mulige poeng under Solskjærs ledelse.

Solskjærs menn tjener mest!

I det øyeblikket det ble kjent at 46-åringen ble permanent manager, slo spillerne av bryteren for innsats og spilleglede, siden har storklubben vært en vandrende katastrofe.

Vi vet at ‘pre-season’ var bra, altså treningskampene som spilles mellom sesongene. Her vant Manchester United det meste og det åpnet også solid med 4-0 mot Chelsea på Old Trafford. Deretter var det slutt på scoringene og det gode spillet.

Hadde man kunnet vite svaret på hvorfor, ville man kunne gjøre seg rik.

Det er sannsynligvis ikke noe enkelt eller konkret svar på det heller. Men vi henviser til ekspertene som peker på at manageren ikke ser ut til å ha noen god plan for den enkelte kamp som skal spilles. Ja, det har vært som alltid, masse skader på sentrale spillere, men det alene er ikke skyld nok.

12. plass etter åtte kamper, med kun to seire, tre uavgjort og tre tap, er allerede Manchester United hektet av sine argeste konkurrenter. Storklubben som vant alt under Sir Alex Ferguson er knapt et middelmådig Premier League-lag, som ikke vil vinne trofeer med det første.

En ligatabell og fotballresultater sier alt.

De beste lagene har de beste spilleren og bør ha de høyeste lønningene. Da blir det feil og forunderlig når et lag som foreløpig ligger under midten av tabellen, har spillere som tjener absolutt med av alle i den øverste ligaen.

Burde ikke Paul Pogba og co forså bedre? Eller fortjener spillerne en ukelønn på tre-fire millioner kroner når resultatene så langt har uteblitt?

At lønna burde stå til innsats og resultat? Vi er nemlig redd for at flere av Solskjærs menn, spiller fotball for pengene og ikke for resultater og for å sloss om trofeer. Solskjær har ikke ansvaret for klubbens idiotiske lønnspolitikk, han har ansvaret for at de sportslige resultatene som ikke kommer.

I Frankrike sitter Laurent Blanc på gjerdet og ser sitt snitt til å ta over storklubben han engang spilte for. Han skal også ha takket nei til et tilbud om å ta over Lyon, fordi ryktene vil ha det til at Solskjær allerede er ferdig på Old Trafford.

De siste tre årene har lønningene i klubben økt med 43%. I skrivende stund tjener spillerne i Manchester United £332 million, som tilsvarer 3,5 milliarder kroner per år. På et lag som har vunnet 2 av 8 kamper, 11 bortekamper uten seier og gjort 18 mål siden Solskjær fikk jobben.

David De Gea, den spanske målvakten som nylig forlenget sin kontrakt med Manchester United, tjener £375.000 per uke. Ikke langt unna 4 millioner kroner. I uka. Galskapen vil ingen ende ta, men det er som sagt ikke Solskjærs skyld.

I tillegg er det altså 15 poeng opp til Liverpool, men kun to skarve poeng ned til nedrykksstreken. Disse ekspertene som peker på ledelsen og eierne i en gang verdens største og beste fotballklubb, har nok et poeng.

Det er familien Glazer som bør forsvinne fra Old Trafford. Lenge før Solskjær, som tross alt har en sunn og fornuftig framgangsmåte som sjef på treningsfeltet. Han har det yngste laget i ligaen og vil kanskje kunne lykkes med å snu den tungrodde skuta, om han får tid nok.

Alt tyder på at det gjør han ikke, dessverre.

Men lønningen vil fortsette å stige, uansett hva manageren heter.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Elling eller hvem?

Du har hør om Elling? Elling eller hvem det egentlig er. Du har sett eller lest om denne merkelige mannen,...

Lukk