Solskjærs neste kjøp er helt avgjørende! Så langt i sin rolle som sjef på Old Trafford, har Ole Gunnar Solskjær truffet blink med sine signeringer. Aller viktigst har utvilsomt kjøpet av Bruno Fernandes vært. Både for manager, klubb og fans.

Portugiseren kom som et frisk pust i januar, siden har ikke Manchester United tapt. Det er ikke tilfeldig.

Vi må se på alle av Solskjær kjøp, som en av hovedgrunnene til at det er en nordmann som nå er sjef i verdens største klubb. Samtlige kjøp, er av godkjent karakter. Aaron Wan-Bissaka (22), rask, ung og talentfull høyreback. Så til den dyreste forsvarsspilleren i verden Harry Maguire (27), kostet nok for mye, (£80m.) men har blitt bedre og viktigere.

Daniel James (22) er en lynrask ving, med god teknikk, som kom fra Swansea for skarve 15 millioner pund. Også det et meget godt kjøp. Så var det denne viktige portugiseren. Er ikke alle portugisere forresten gode i Premier League? Halve Wolves spiller jo med halve landslaget til Portugal, og de gjør det jo strålende. Og innehar derfor 6.plassen, foreløpig.

Bruno Fernandes

En av de aller beste på nettopp Portugal, Bruno Fernandes (25) ble altså signert i januar. Ole Gunnar Solskjærs kjøp har vært svær vellykket. £55m. er fryktelig mye penger, men vi mener denne spilleren er verdt den summen. Vi skrev om denne overgangen i januar, og ble kritisert for å omtale Fernandes som en av de beste midtbanespillerne i Europa.

Den kritikken har stilnet etter 25-åringen ble kåret til månedens spiller for februar i Premier League. Og vi beholder den samme påstanden. Om Paul Pogba skal være blant de beste midtbanespillerne i Europa. Er i hvert fall Bruno Fernandes det også.

Han sammenlignes allerede med Paul Scholes, godeste Bruno Fernandes. Men vil bli hyllet sammen med større navn i årene som kommer – om han fortsetter storspillet. Sjeldent har man kunne se et lag endre karakter i så stor grad, som Manchester United har gjort etter hans ankomst.

When it comes to Manchester United, Solskjaer admits the club are still planning ahead when it comes to transfers, and is confident they compete in the market with their financial might.

SkySports.com

Ole Gunnar Solskjærs nese for gode spillerkjøp er svært viktig videre også. Og Solskjærs neste kjøp er helt avgjørende for hva som skjer videre, når fotballen begynner å rulle igjen.

Manchester United har mye penger å handle for, de har spillere som skal selges for store summer. Får kristiansunderen på plass en klassespiss, som kan levere pluss 15 mål, per sesong. Vil Manchester United kunne sloss om trofeer.

TV-fotball

Solskjærs neste kjøp er helt avgjørende!

Så lenge det er en pandemi som herjer Europa og verden forøvrig, vil det ikke bli spilt fotballkamper, selvsagt.

Så snart ting normaliserer seg litt, vil det kunne bli spilt kamper, kanskje uten publikum. Slik vi opplevde det før krisen traff oss på ordentlig. For mange er det bedre enn ingen fotball. Da sendes det i hvert fall kamper på TV og tabellen beveger seg igjen. For du savner den ekte fotballen du også, gjør du ikke? Den som spilles på engelsk gress?

I England går diskusjonene høylytt. Noen tror ikke det blir spilt mer dette kalender året. Andre tror vi får resten av kampene gjennom sommeren, andre tror vi må vente til høsten, for å få spilt ferdig i Europa-cupene og Premier League.

Paul Pogba selges

Å ønske å kjøpe gode fotballspillere som kanskje koster fryktelig mye penger, er ingen kunst. Om man har penger nok og spilleren ønsker oppriktig å komme og gjøre en innsats for klubben. Å finne de riktige spillerne, derimot, som kan gå rett inn på et lag som Manchester United. Og forsterke laget, er en bragd.

Inntil nå er det dette som er Solskjærs forse. Han har kjøpt ungt og klokt. Han bygger stein på stein, og kan kanskje få være med å høste av de kjøpene og den innsatsen som legges til grunn nå. Ved en senere anledning når de alle disse ungen talentene blir enda bedre.

En Bruno Fernandes i toppslag er utvilsomt en styrke for et hvert lag.

Skulle Solskjær få bruke pengene klubben får for salget av Paul Pogba, for han forsvinner i sommer. Vil det kunne gjøre Manchester United til et lag som kan slå hvem som helst. Hvorfor det, kan du kanskje spørre. jo, fordi det har så fryktelig stor betydning å få inn en spiller som leverer bra, ja, bedre enn forventet. Nettopp slik Bruno gjorde i vinter.

Soccer Power Index

Før portugiseren kom, hadde Manchester United problemer med å vinne kamper. De slet hjemme som borte, mot antatt svakere motstand. Etter signering og Fernandes ble varm i den røde drakten, ble alt raskt bedre.

Og ifølge, Soccer Power Index (SPI) er Manchester United nummer tre i Premier League. På tredjeplass av alle lag, når man slår sammen viktige punkter som økonomi, sportslige resultat, utvikling og framgang. Et algoritme-verktøy som sammenligner klubbene gjennom flere sesonger. Hvordan de gjør det på overgangsmarkedet og hvordan resultatet blir ut i fra egne og andres forventninger, på forhånd.

Alle piler begynte å peke oppover for klubben i det øyeblikket Bruno Fernandes steg inn på banen.

Odion Ighalo som spiss har også vært en positiv innsprøytning for Solskjær. Låneavtalen kan bli permanent.

Overgangsvinduet vil åpne, men om dette åpner 1. juli som normalt, hvis sesongen pågår allerede, vet vi ikke før senere.

Uansett hvilken spiller som blir den neste nysigneringen for Solskjær og co, vil det kunne være den viktigste på lang tid. Fordi det kan være med på å ferdigstille den nye generasjon Manchester United, som igjen skal løfte mange trofeer i årene som kommer.

Vi gleder oss voldsomt til å få se live fotball snart igjen.

Ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev. Gratis og uforpliktende.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Påsken du aldri vil glemme – er her!

Verden har stoppet opp. Vi dundrer inn en en ny høytid, så langt unna julen som vi kan komme. Påsken...

Lukk