Sommer og ferie – logger du av? Ferie og fritid om sommeren gir rom for adspredelse og hygge, passer du på å gjøre andre ting enn å være online? Det er nemlig nå du bør logge helt av.

Familien er samlet i Syden, på ferie i fjellheimen i båten, på hytta eller hjemme og pusser opp badet, lager basseng i hagen, eller er hver for seg og spredt for alle vinder, der ungene har reist til bestemor på Mosjøen.

Facebook, Insta, Snap og MMS-bilder av ørret du fikk i fjellvannet nylig. Selvsagt er det fantastiske hjelpemidler, å være online.

Følge med på verden.

Men å logge helt av, både fra smarttelefon, nettbrett og PC, kan og bør være en målsetning for de aller fleste. Å lese e-post, gjøre noen få småjobber, mens barna sover, bør være innenfor – å logge helt av og være off-line mens man er samlet på tur, på ferie, på stranda og de få gangene man spiser sammen i sommer – bør de fleste voksne makte.

Tenk hva du egentlig kan gå glipp av, om du ikke løfter blikket fra skjermen.

Sommer og ferie - logger du av?

Det er alltid et bilde du er fornøyd med som så gjerne burde vært formidlet til omverdenen via Snap eller Instagram, men kan du kanskje droppe det, denne ene gangen, slå av telefon og være avslått? Forbli off-line?

Sommer og ferie – logger du av?

Om du får glipp av noen dager med oppdateringer på Facebook? Kan verden gå videre av den grunn? Tenk å bare lytte til fuglekvitter, barnelatter og kjenne gresset mellom tærne og sola som varmer deg i nakken.

Mens boblene fra glasset med duggfrisk Cava, stiger opp mot det halve jordbæret og kile deg i ganen gang etter gang til flasken er tom.

Å la verden seile sin egen sjø, ved å ta fri fra Trump, Stortingsvalg, Syria og flyktningekrise er å gi seg selv en time-out. Å kjenne at blodet bruser for deg i sjel og hjertet, uten forstyrrelser fra krig og terror er ekte ferie.

Velger man å logge helt av og ta helt fri, får man informasjonen som alle andre, bare litt senere. Hva så? Du går ikke glipp av noe viktig, men er raskere uthvilt enn andre som stirrer seg søvnløs på sosiale medier, på jakt etter likes og anerkjennelse fra folk de ikke kjenner.

Real or fake News? Deal with the real life. That’s more important!

Logg av i tide. God sommer!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
5 bøker du vil huske – anbefales!

5 bøker du vil huske – anbefales! Sommer er for mange fritid og lesetid. Enten det er på hytta, på...

Lukk