Sommeren som forsvant! Alle husker sommeren 2014 om den beste på manns minne. Det er som de fleste vet, jævlig lenge. Om du tror sommeren 2015 kan bli like bra, om det er ønskelig med høye temperaturer – må du tro om igjen, dessverre.

Sommeren 2014, vil gå over i historiebøkene som tidenes sommer, helt til det kommer en ny sommer med snitt-temperaturer på mer enn tjue grader. I følge de som har greie på vær, det er sannsynligvis de fleste nordmenn, men de som har det som fag – mener å vite at det kan det bli lenge til.

Hele Norge hadde fire grader varmere temperatur enn normalt, gjennom hele juli måned, i 2014. 

2015 blir ikke i nærheten, den blir som somrer flest. Med mye vær, inkludert vind, regn, torden, sol og delvis skyet. Dessverre.

Sommeren som forsvant!

Sommeren som forsvant!

Årsaken til det vi mener med pent vær – altså sol fra en skyfri himmel med lite vind, skapes av kraftige høytrykk avløst av hverandre, for å holde godværet stabilt.

Det var dette som skjedde i fjor, da var det kraftige høytrykk på rekke og rad som gjorde den norske sommeren minnerik, i hvert fall hva været angikk.

For oss nordmenn, som fortsatt ikke har skjønt bæret, og holder ut her oppe i steinrøysa, langt mot nord – er det kun noen få uker vi kan tåle å være ute i naturen, fordi været tillater det, satt på spissen. Derfor er nettopp været så helt avgjørende for oss også.

Skal du ha stabilt sommervær gjennom hele sommerferien, bør du være kreativ, finne billige flybilletter  og reise til destinasjoner som er kjent for å ha solrike uker i juni, juli og august.

Det finnes hundrevis av reisemål som kan gi deg den brunfargen du fortjener.

I følge VG.no er det iskalde Nord-Atlanteren som er årsaken til den kjølige værtypen vi ser over hele landet, langt inn i juni måned. Teorien fra ekspertene er, kort fortalt – en svekkelse av Golfstrømmen, som vi i nordlige havområder er svært avhengig av.

Hadde ikke Golfstrømmen kommer så langt nord, som langs Norskekysten, ville vi hatt et helt annet klima i Norge enn det vi har, svekkes denne ytterligere, vil vi kunne oppleve et dramatisk værskifte i årene som kommer.

I mellomtiden bør vi nyte de få dagene med «govær» vi får denne sommeren.

Eller mimre om sommeren i fjor.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Champions League Finalen 2015 – Juve vs Barca! 6. juni!

https://www.youtube.com/watch?v=0Qqd6T_A9LY  Skal du til Italia, eller kanskje Spania i den første helga i juni, bør du legge dette på minne....

Viser puppene, får også kvinner til å tenne

Viser puppene, får også kvinner til å tenne. Tror du bare menn snur seg eller ser etter kvinner med utringning...

Lukk