Det er ikke alltid like lett å finne på hva man skal gjøre og hvor man skal reise i sommerferien, enda den kommer til samme tid hvert eneste år.

Noen velger samme reisemål år etter år, og bestiller turen så snart man kommer hjem fra ferie, for neste års ferie.

Jeg liker å variere noe så det ikke blir så forutsigbart som en reise til samme destinasjon kan bli. Derfor ønsker jeg å hjelpe deg å sette oppe noen punkter, forslag og alternativ til sommerferie, om du ikke allerede har bestilt og er pakket og klar da.

Sommerferien bør uansett planlegges godt. Om man skal reise alene eller sammen med flere. Hvilken sum penger har man tilgjengelig å reise for, og hvor er det ønskelig å reise.

– Jeg har her satt opp noe for alle. Om du velger å være din egen sjef og reise alene, eller om du vil ha med sjefen og reise sammen med kjæresten, eller om det er en hel familie på tur, så er det her noe for alle. Finner du ikke noe som passer så er det fordi du aller mest har lyst til å være hjemme…

* KROFERIE TIL DANMARK

Ti minutter med ferga fra den noe grå industribyen Esbjerg ligger øya Fanø som en diger, flat sanddyne ute i det åpne havet.

Bak de karakteristiske «kliterne» (sandvollene) på den avlange øya ligger det små, idylliske steinhus samlet i klynger, og i hele lengderetningen på vestsiden løper en imponerende bred sandstrand som tiltrekker seg alt, soltilbedere, surfere, badenymfer, vindseilere, drageløpere, samt en koloni seler.

Stranda er et godt lokkemiddel for den som liker den slags, men vi – som mange andre – kommer hit av en helt annen grunn, som befinner seg på øyas sørspiss.

Les mer her: http://www.tv2.no/reise/opplev-kroidyll-i-danmarks-havgap-3525205.html

Prisene på kroferie varier fra noen få hundre lapper pr natt til mange tusen om du skal være lenge og du vil ha toppkvalitet og komfort. Vær obs på at ikke alle priser er med frokost, og at ikke alle tar VISA- kort i Danmark. Det kan være lurt å sjekke dette på forhånd.

* HØYT OG LAVT AKTIVITETSPARK LARDAL V/ LARVIK

– Unik og spennende parkopplevelse for hele familien uten kjøpepress. Klatreparken passer alle aldrer og vanskelighetgrener.. Foreldre kan slappe av på tunet mens barna boltrer seg i parken. Hesteridning, stylter, hopping i høyet og elveaktiviteter er bare noen av de andre aktivitetene parken kan tilby i tillegg til å ha Norges lengste Zip-Line over Lågen. En park du vil besøke igjen.

Les mer her: http://www.aktivitetspark.no/

2 voksne: overnatting med frokost og billett til aktivitetsparken kr 1.205,-

2 voksne + 1 barn kr 1.335,-
2 voksne + 2 barn kr 1.635,-
2 voksne + 3 barn kr 1.800,-

Bestilling:
Quality Hotel Grand Farris
Storgata 38
3251 Larvik
33187800
q.grand.farris@choice.no
choice.no

* SPANIA

– Selv om de fleste nordmenn tilbringer hoveddelen av sommeren i hytter og feriehus, vil hele 20 prosent av oss allikevel prioritere sol- og badeferie i sommer. De høyt elskede sydendestinasjonene Hellas og Spania er de som lokker flest nordmenn med sol og varme. Hellas går forbi Spania som sommerens mest populære reisemål. 15 prosent av de spurte vil helst på sydentur til Hellas i sommer, mens 13 prosent ønsker seg til Spania.

Euro-en er fortsatt lav mot norske kroner og du kan finne billige flyvninger og hotell på mange destinasjoner i Europa, og nord Afrika. Du kan være heldig med å ta uspesifisert hotell, og få et meget bra rom på et meget bra hotell.

Et godt og billig alternativ er å betale kun for fly tur/retur så oppsøker du lokale «bed & breakfast» eller andre steder der du måtte trives. Du finner svært billige flyreiser på nettet om du har is i maven og venter så tett opptil reisedato som mulig.

HUSK PASS!

Les mer her: http://www.tv2.no/reise/hit-vil-flest-nordmenn-paa-ferie-i-sommer-3521489.html

* Hellas

– Jeg har skrevet om Hellas mange ganger tidligere og kan ikke la være nå heller. Har du aldri vært på en gresk øy har du sjansen nå i sommer. Det er som kjent store problemer internt i det vakre landet med det blå havet. Økonomisk er landet så godt som konkurs, men det er ikke farlig å reise- heller tvert i mot. Hellas trenger sårt hver eneste turist de kan få tak i.

Skiathos og Skopelos i øygruppen Sporadene i Egeerhavet. Øyene som ble valgt som gresk bakteppe da ABBA-musikalen skulle bli film. Nå bader de i vårsol og venter på sommeren. Første sommer etter filmsuksessen. Forventet spenning ligger i luften. Noen snakker om Mamma Mia-effekt og venter turistboom. Andre tror effekten blir knust av den globale finanskrisen. Atter andre håper den uteblir, de vil ha øyene mest mulig uforandret.

– Hellas er kjent for sitt asurblå hav, sine hvite kalkbygninger, sortkledde små koner som studerer hver eneste turist som kommer forbi. Grekerne er usedvanlig gjestmilde, og ikke bli overrasket om du blir invitert inn på et lite måltid eller te. Da er det uhøflig og takke nei. De lokale innbyggerne snakker sjeldent engelsk eller annet språk enn sitt eget.

Priser på overnatting i Hellas er svært variabelt, der du kan få en seng for under hundrelappen, til mange tusen kroner for et rom på et fem stjerners hotell i storbyen og hovedstaden Athen feks.

Mitt tips er å ta billigste fly uten hotell og reis fra øy til øy, så kalt øy hopping. Du vil mest sannsynlig få ditt livs ferie du aldri vil glemme.

* BILFERIE

Enten du skal på bilferie i Norge eller i Europa så er det viktig med god planlegging spesielt hvis du har med barn. Da er det viktig med hyppige stopp, nok drikke og selvsagt aldri gå fra barn i bilen.

– Husk også at det er stor forskjell på vei-kulturen for hvert land du kommer til nedover i Europa. Spesielt i Spania er det ille å kjøre bil. Der er de frekke, det tutes over alt og mange sjåfører er helt overbevist om at det er de som eier veien.

Så ta det forbeholdet før du reiser. Også i Hellas går det ofte galt, og ser du små kasselignende kriker langs veiene så er det fordi det har vært dødsfall der…

Det er påbudt med «Grønt Kort» i flere land i Europa. Her er en oversikt: http://tff.no/no/hoved/forside/gront-kort/

Det smarteste du kan gjøre er å melde deg inn i NAF før du kjører. Det kan bli de best investerte pengene i hele sommer.  Med medlemskap i NAF er du trygg og du er sikret hjelp uansett hvor du havner i Europa. Du  kan laste ned kart og annen info fra NAF sidene på netter. http://naf.no/no/Bilferie/Under-reisen/Bilkjoring-i-Europa/Nyttige-tips-om-bilkjoring-i-Europa/

Prisen på drivstoff er dyrt i Norge det er noe billigere ellers i Europa. Husk reiseforsikringer, og gode kart.

Her er noen gode pakketips til slutt: http://www.dagbladet.no/2010/06/24/tema/reise/pia_haraldsen/reisetips/12276015/

Og skulle dette være helt på tryne i forhold til det du ønsker å gjøre i sommer så kan du jo heller ta Hurtigruta fra Bergen til Kirkenes. Det skal være så fint har jeg hørt…

GOD SOMMER!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Voksing av bikinilinjen- menn også!

 - Jeg kan erindre at Harald Rønneberg gjorde ting han ikke kunne, og var ikke klar over hvor smertefullt det...

Tunnelfrykt? Med rette!

  Sliter du med å kjøre inn i mørke, våte og bratte tunneler? Da er du ikke alene.   -...

Lukk