Sommerferie og fyll – ødelegger ungene festen? Alle som har barn, enten det er felles eller egne, fullt, helt eller delt. De kan være i veien om du ikke planlegger riktig. Men kan du måle egne barn i verdien av en fest, sommferie-fyll eller andre egen interesser, burde du kanskje ikke hatt barn i første omgang.

Alle barn har nemlig rett til å ha en sommerferie uten frykt for at voksne skal endre adferd eller bli høyrøstet på grunn av for stort alkoholinntak. Barna har også sommerferie på lik linje med foreldrene.

Selvsagt bør man legge forholdene til rette for å spise en god middag med venner og familie, bare voksne. Der både øl og hvitvin er endel av menyen, men da bør barna plasseres hos edruelige omsorgspersoner som passer barna – på deres premisser.

Sommerferien, enten den er på hytta på Hvaler, på fjellet, i storbyen eller i Syden bør legges til rette for alle i familien. Ikke bare de festglade foreldrene, den halvt alkoholiserte faren eller den for tørste mora. Dessverre er tallenes tale direkte skremmende.

Et økende antall barn må taes hånd om av andre som ser omsorgssvikten, spesielt i Syden. Nordmenn som tar med egne barn, men sitter i baren framfor å ta med ungene på stranda, lekeland eller er der for de gjennom dere sommerferie. Trist, men sant.

Sommerferie og fyll - ødelegger ungene festen?

Er du bekymret for et barn?

Ring den nasjonale Alarmtelefonen gratis på telefonnummer 116 111.
E-post: alarm@116111.no
Sms: 417 16 111
Telefon fra utlandet: +47 954 11 755

Barn helt ned i spedbarnsalder, merker mor eller fars adferdsendring ved inntak av for mye alkohol. Stemmen, øynene og lukten endrer seg, de som skal være de aller tryggeste oppfattes som en annen og det er utrygt for de aller fleste unger. Velger man bort alkohol med barn til stede, vil sjansene øke for at både små og store får en vellykket ferie.

Sommerferie og fyll – ødelegger ungene festen?

Vargas12.com har hver sommer i seks år, skrevet om dette viktige tema, foreldre, rus og barn, for å belyse dette store samfunnsproblemet. Dessverre er trenden økende og pilene peker feil vei. Stadig flere foreldre bruker sommerferien til å feste, det går alltid ut over barna.

Løsningen for de foreldre som absolutt må drikke alkohol med barn til stede – bør åpenbart la være. Kork flaskene, eller lever ungene til noen som kan se til de mens du er på fylla. Tenk allikevel over hvilken forelder du er.

Skilte foreldre, eller foreldre som av andre grunner har delt omsorg, har den “fordelen” at de kan feste fra seg når barna er hos den andre. Da kan de yngste få all oppmerksomhet de fortjener hos begge foreldrene. Dessverre fungerer ikke virkeligheten så perfekt.

Både mor og far er glad i en øl, et glass vin, et glass Cava eller en drink når de har sommerferie – ute eller hjemme. Enten barna er til stede eller ikke. Det får konsekvenser, barna blir ofte redde og usikre og har dermed en mindre hyggelig sommerferie enn de fortjener.

Tar du oppgaven som mor eller far på alvor, blir enige om å drikke alkoholfritt rundt barna, så blir det en hyggeligere sommerferie for alle.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tollkvote-tull til suksessfull kvote-app

Tollkvote-tull til suksessfull kvote-app. Tollvesenet har endelig skjønt alvoret. Det norske folk har ikke brydd seg nevneverdig om hvor nøyaktig...

Lukk