Sommer er ferie og reisetid, mange nordmenn velger Syden, men ikke alle tør å tenke nytt. Norge har tusenvis av gode destinasjoner fra nord til sør, kanskje er det på tide å reise i eget land – før man drar på tur til en turistmaskin som melker deg for feriepengene dine?

Nordmenn er populære, over alt i verden, nettopp fordi de har penger som de mer enn gjerne bruker når de er på ferie. Se ikke bort fra at du kan bli forsøkt lurt, nettopp av den grunn, at du er norsk.

Om du velger Danmark, Spania, England, USA eller andre populære norske turist-reisemål, koster det penger å bo og leve. Du kan likevel spare endel penger på å ha is i magen, bestill reisen kort tid før feriestart og spar tusenvis av kroner på nettet. Hundrevis av forskjellige nettsted, kan gi deg det perfekte tilbudet, du må bare lete deg fram.

Lest? Skremmer terroren deg fra å reise?

Velger du Kroatia, Bulgaria, Brasil, Asia eller Afrika enten før fellesferien, tidlig i juni eller senere i august, kan du spare mye penger. Er du skikkelig tøff, og kan ta ting og tur på sparket, reis til flyplassen og plukk de plassene som er ledig til en ny destinasjon, hvor flyselskapene dumper prisen for å fylle flyene. Da kan du fort oppleve en ny og spennende impulsreise, hvor du aldri før ha vært.

Pyrgos

Lucas Marcomini via Compfight 

 

Er hovedmålet for sommeren å bli brun, kjenne solen på kroppen og nyte late dager på stranden, har man åpenbart en større garanti for en vellykket ferie med en flyreise sørover, fra Norge. Men er du en eventyrer som ønsker å se og oppleve nye utfordringer, med fjellstøvler, klatretau med telt som bopel, er Nord-Norge et perfekt reisemål. Hit kan du reise med tog til Bodø og leie bil videre. Eller du kan kjøre hele veien, eller fly.

Norge har dessuten en slående vakker natur som oppleves best om du kommer sjøveien med Hurtigruta.

Lest? Penger på bok? 

Hvem du reise sammen med, avgjør også destinasjon og reisemåte. Budsjettet for sommerferien og reisemål er også av stor betydning. Husk at det finnes en rekke gode kredittkort som gir deg forsikring for reisen, om du bruker kortet når du betaler. Reiser du sammen med sviger-familien, med småbarn til Legoland, legger man opp reisen deretter og velger bil, tur-retur.

Skal man på guttetur til Ayia Napa på Kypros for å drikke og pule, tar man med minst mulig, pass, penger og tannbørste – finner det billigste hotellet som ligger nærmest sentrum. Ta med kondomer og solkrem. Du har vel sjekket datoen i passet?

Jentetur er også populært, men ofte litt mer planlagt enn hos gutta boys, særlig om det er voksne kvinner som reiser sammen. Da kan det bli sykkeltur til vakre Bornholm, weekend i en storby eller høyfjellshotell med alle måltider inkludert. Kvinnene fester selvsagt de også, men de gjør det oftere med mindre rølp enn unge menn i Syden. Mang en flaske Cava eller Prosecco blir dradd opp når jentene skal nyte sommeren sammen.

Er du forelsket og vil nyte sommerferien sammen med din utkårede – på deres aller første reise sammen; er det ikke sikkert det er så smart å velge fottur i Jotunheimen eller rafting i Sjoa. Selvsagt kan det være perfekt, men skal det være romantisk, noe det bør være – bør hun få bestemme destinasjon. Gjerne Venezia, Roma, New York eller kanskje rorbuferie langt mot nord?

For hva er vel mer romantisk enn måsegg i midnattssol servert på en seng av forventninger til morgendagen? Kjenner du det kribler både her og der allerede?

God sommer!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
10 grunner til en vellykket sommerferie

10 grunner til en vellykket sommerferie. I løpet av de fire ukene man har til en sårt tiltrengt sommerferie kan...

Lukk