De aller viktigste ukene i året for mange nordmenn, sommerferien. Noen tar ut fire uker, de fleste kun tre. 21 dager hvor du skal gjøre alt du ellers ikke får tid eller muligheter til. Nyte livet og ikke minst reise.

Alle vet at det kan være en dyr affære å bo på hotell gjennom hele sommerferien.

Det har svært få råd til, men det er faktisk mulig å gjøre sommerferien perfekt, der du ikke tømmer lommeboka eller bruker hele feriebudsjettet på dyre overnattinger.

Visste du forresten at, Den norske Turistforening, har 500 hytter i den norsk fjellheimen, de fleste gratis, til din disposisjon?

Destinasjon av din sommerferie avgjør helt åpenbart prisen på selve reisen og overnattingen, om denne er på hotell eller ikke. Om du flyr er det dyrere enn noe annet, men ikke alltid.

Lærer du deg å bruke de beste nettsidene som Ryanair.com, Finn.no, ticket.no eller momondo.no, kan du finne flybilletter for noen skarve hundrelapper.

Sommerferien kan bli dyr, slik gjør du den rimeligere!

Sommerferien kan bli dyr, slik gjør du den rimeligere!

Om du velger å reise langs veien, med campingvogn og svigermor ved din side, kan det hende det er den siste sommerferien du velger å reise på denne måten. Vær derfor obs hvem du reiser med og ikke minst hvem du skal bo sammen med.

Din sommerferie blir ikke perfekt før du vet hvor du skal og at reisefølget er selvvalgt. Ikke la deg bli tvunget med av den irriterende naboen som snakker på inn- og utpust. Velg dine venner på egne premisser.

Om du er glad i dine foreldre, er det ikke sikkert partneren din er like begeistret for å dele sommerbolig med «svigers» de få ukene i sommerferien.

Berlin, New York, Barcelona, Oslo eller Dubai?

Ditt reisemål er mange andres også, derfor bør du bestille sommerferien i god tid. Bestill direkte hos hotellet eller kjeden dette tilhører. Det kan spare deg for mye penger. Hotels.com og andre nettleverandører kan ha avgifter med mindre skrift. Sjekk om du kan avbestille og hva dette koster deg.

Husk at det er stor konkurranse for hotellkjedene blant millioner av reisende. De strekker seg ofte langt for å få nettopp deg som gjest. Må du bruke en nettside knyttet opp mot hotellet du har valgt, se over kommentarer fra de reisende, omtaler kan være god informasjon å rette seg etter.

Og avstand fra flyplassen; billig hotell er bortkastet om du må kjøre taxi i én time.

Ditt feriebudsjett kan fort bli oppbrukt om du ikke setter opp et budsjett for hele ferien. Regn deg fram til dagsbudsjett, legg vekk beløpet du må ha til å betale for oppholdet, om du ikke har betalt ved ankomst.

De fleste kredittkort er den aller beste betalingsmåten, her har du både reiseforsikring og opp mot 50 dagers rentefritt bruk. Noe det er smart å benytte seg av.

Den billigste og kanskje beste sommerferien, kan bli den du ikke planlegger.

Der du pakker sekken og tar med deg den du kunne like å dele telt og sovepose med, så går dere i den retning vinden fører dere. Uten den innpåslitne naboen, og noens svigermor.

God tur!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er Farmen-gården 2016 – meld deg på innen 1. juni!

I 11 uker fra slutten av juli sommeren 2016, skal innspillingen finne sted. Stedet er Østfold og Nordre Kornsjø i...

Sprutorgasme? De fleste lykkes …

Sprutorgasme? De fleste lykkes. Mange kvinner vil så gjerne lykkes med det de bare har sett klipp av på snuskete...

Lukk