Fellesferien er over og jobben venter på mange foreldre. Mange barn og unge har fortsatt flere uker igjen av sommerferien, det kan fort bli mange lange dager da foreldrene må jobbe. 

Sommerferien blir for lang og kjedelig for mange barn som ikke har venner å leke med i nabolaget. Barn og unge tar ikke skade av å kjede seg litt i det daglige, men her er det en situasjon de ikke selv har bedt om å komme opp i. Systemer er bare sånn. Punktum.

Noen heldige unger er på Skolefritidsordninger (SFO) andre er fortsatt på sommerleir, men de fleste er hjemme. Noen foreldre jobber deltid og kan dermed være hjemme med de unge slik at de slipper å være alene i opptil 8 timer daglig.

De litt større ungdommene synes kanskje at det er stas å sove lenge og at foreldrene er ute av huset, men går mange unger for «lut og kalt vann» uten omsorgspersoner for lenge av gangen? Det er ikke bare enkelt for syvåringen eller en åtteåring å klare seg alene en hel dag alene.

Bør ordningen endres slik at ikke mange unger mistrives de siste sommerferieukene fordi mor og far må være på jobb, da ferieukene er brukt opp?

Hadde sommerferien vært over 7. august, to uker før skolen begynner igjen slik systemet er nå, ville langt flere barn og unge kunne ha gått rett fra ferie og rett på skolen. Et system som ville ha vært til stor glede for mange fortvilte foreldre, som ikke vet hva de skal gjøre med sine barn, der de ikke har SFO eller besteforeldre eller naboer som stiller opp.

– Noen arbeidsgivere er fleksible med å la barn få være med sin foreldre på jobb der de ikke er til sjenanse, eller kan komme til skade. Systemet er ikke tilfredsstillende når noen barn må være med mor eller far på jobb, slik skal det ikke være.

Kutter man skoleferien ned fra åtte til seks uker, vil helt sikkert mange barn slippe å kjede seg alene hjemme i enda to uker etter at foreldrene har begynt å jobbe igjen. I en gitt situasjon der familien ikke har vært på reise i sommerferien, har barna vært hjemme i alle åtte ukene av skolens sommerferie.

Synes du skolenes sommerferie med åtte uker er for lenge?

 

Vargas

Foto: Flickr/ Holidays in France Atlantic Coast & Cognac Country

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Den engelske fotballen ruller snart igjen!

3. august starter den engelske ligaen igjen, Premier League starter to uker senere. TV2 skal sende ikke mindre 455 kamper...

Du kan nå dine mål, og bli best om du ønsker det nok!

Du er et unikt vesen. Du er deg, og ingen i hele verden er helt lik. Noen få er ganske...

Lukk