Sommerferieplaner? Du drømmer om svale sommerkvelder, svaberg måkeskrik og grønt gress. Glade barn og latterklang gjennom deilige sommerdager, spesielt akkurat nå når vinterkulda river i beinmargen.

Da er det riktig tid å bestille feriedrømmen – først som sist, og du kan raskt begynne å glede deg.

Lest? Prøv en annerledes sommerferie

Nesten uansett hvilke planer du og familien har, så skal dere reise litt når sommeren endelig er her. Du tror kanskje du har god tid til å bestille billetter til fergen til Danmark, til flyturen om dere skal til varmere strøk, eller booke hotell til en av de flottere storbyene i Europa?

Om du er smart, bestiller du billetter og reise allerede i dag, på den måten får du de beste prisene og kan dermed planlegge sommerferien i god tid. De beste hotellene fylles først og jo flere fly som blir fylt opp jo dyrere blir de få billettene som er tilbake. Hos noen turoperatører er det allerede utsolgte reiser – for de mest attraktive reisene går først, og nå bør du planlegge raskt.

Sommerferieplaner?

Sommeren er den tiden på året vi skal senke tempo, lade batteriene, få sol på vinterbleke-kropper. Spise godt og lenge, bruke lyse deilige sommerkvelder til hygge med de man har kjær. Det er det fullt mulig å gjøre hjemme, men i Norge kan sommeren være vekslende om man er heldig.

Sommerferieplaner?

Reiser du et sted som kan garanter deg gode temperaturer i hele feriene, har du en ting mindre å bekymre deg for.

Om du skal være på hytta med svigermor, på fjellet med kjæresten eller på cruise i Karibien, du må begynne å planlegge reisen. Du trenger ikke å begynne å pakke, men sørg for at det er helt sikkert at du har destinasjon, pass og økonomien i orden. Da har du brått de fleste bekymringene av veien.

Om du velger Danmark, Spania, England, USA eller andre populære norske turist-reisemål, koster det penger å bo og leve. Du kan likevel spare endel penger på å ha is i magen, bestill reisen kort tid før feriestart og spar tusenvis av kroner på nettet. Hundrevis av forskjellige nettsted, kan gi deg det perfekte tilbudet, du må bare lete deg fram.

Sommerferieplaner? Det veldig mange gjør feil, er å bestille i tide. Det er allerede nå, vinterstid i mellom januar og februar du bør gjøre jobben. Bestille allerede nå.

Jentetur er også populært, men ofte litt mer planlagt enn hos gutta boys, særlig om det er voksne kvinner som reiser sammen. Da kan det bli sykkeltur til vakre Bornholm, weekend i en storby eller høyfjellshotell med alle måltider inkludert. Kvinnene fester selvsagt de også, men de gjør det oftere med mindre rølp enn unge menn i Syden. Mang en flaske Cava eller Prosecco blir dradd opp når jentene skal nyte sommeren sammen.

Er du forelsket og vil nyte sommerferien sammen med din utkårede – på deres aller første reise sammen; er det ikke sikkert det er så smart å velge fottur i Jotunheimen eller rafting i Sjoa. Selvsagt kan det være perfekt, men skal det være romantisk, noe det bør være – bør hun få bestemme destinasjon. Gjerne Venezia, Roma, New York eller kanskje rorbuferie langt mot nord?

Ikke glem å sjekke om passet er gyldig, husk reiseforsikring og gode bankkort som hjelper deg i nøden. Vi anbefaler våre lesere og alltid ta med et reservekort – i påkommende tilfelle, om du skulle bli ranet eller mister VISA-kortet.

Om fem måneder – er du midt i fellesferien, er det ikke en fantastisk tanke?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gaven som får kjæresten til å komme …

Om du er kvinne og vil overraske kjæresten, den morgenen han våkner ett år eldre, gjør at han elsker deg...

Lukk