Skal du ha ny Ipod, ny mobiltelefon eller ny pc? Ta deg en sommerjobb! Gode penger rett i fõret, og skattefritt innenfor ca 39000 kroner, med frikort.

Det er jobb å få for den som vil, og det er bare å ta kontakt med forskjellige bedrifter som du tror du kan like å jobbe.

Da kan du tjene deg opp litt til du selv skal ha ferie. Gå med aviser, klippe gress, sortere post eller flaskerydding på Rema. Det er mye å velge i

En sommerjobb gir god erfaring fra arbeidslivet, og ikke minst kan du tjene deg opp en god slump med lommepenger.

Men det er også feller å gå i for de yngste arbeidstakerne, siden de har minst erfaring og kunnskap om arbeidslivet. Pass på at du får kontrakt der du skal jobbe i sommer. Og ikke være redd for å ta med deg en voksen når du er på runde og spør etter jobb. Det er både smart og lov. Men ikke la den du tar med deg snakke for deg. Det er viktig å vise en potensiell arbeidsgiver at du tør både å snakke og gjøre orden og reda for deg selv.

Arbeidskontrakten bør inneholde opplysninger om lønn, arbeidstid, prøvetid og andre betingelser.

Dersom arbeidsgiver ikke gir deg kontrakt, kan du printe ut en standard ansettelseskontrakt – som denne fra Arbeidstilsynet.

Husk at arbeidskontrakten ikke er bindende før den er undertegnet av begge parter.

Denne uken setter LOs sommerpatrulje i gang sitt arbeid med å informere de unge sommerjobberne. Fra og med uke 25 reiser de også rundt for å avdekke brudd på arbeidsmiljøloven i bedrifter med unge arbeidstakere.

Og tenk deg så gøy når du kan kjøpe deg noe du har spart til, for egne penger!

http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10001194

kilde vg.no og Dine penger.no

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel

var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type (js) g (17853500) a (1826425)' + new String (Math.random ()). delstreng (2, 11); document.write (' ');

Endelig skole igjen?

Da kan vel ungene forberede seg på å gå på skolen snart igjen, vet om noen som ikke blir så glad for det, men desto viktigere å...

Lukk