Langtidsvarslene for store deler av Norge viser stigende badetemperaturer og høyere dagtemperatur gjennom neste ti-dagers periode. Har du sommerferie nå, trenger du slett ikke å reise ut av Norge for å bli brun nok eller få badet nok i sommer. 

SMHI= Sveriges meteorologiska och hydrologiskainstitut, er utvilsomt et langt mer fornuftig sted å se etter kommende vær og vindforhold, også for Norge. Glem yr.no og pent.no som i all for stor grad har feil og mangler ved sine meldinger. Svært ofte opererer disse med helt andre meldinger enn den svenske SMHI. 

For Sør og Østlandet ser det ut til å bli en av tidenes beste somre, ja kanskje den beste på manns minne som det heter så flott. Juni var veldig bra i Sør Norge, og Juli ser ut til å bli om mulig enda bedre. Bra som i mye sol og lite nedbør, som de fleste ønsker seg.

– Langtidsvarslet for den kommende ti-dagers periode kan fortelle at det blir temperaturer opp mot 30 grader i skyggen i hovedstaden. Svært lite nedbør og rolige vindforhold. Du kan dermed allerede nå planlegge ute-aktiviteter for denne kommende weekenden og langt ut i neste uke.

Har du ikke ferie så er det bare å begynne å planlegge en smart søknad til sjefen om å få fri, snarest mulig.

5062153990_cba582ba40.jpg

Nord-Norge har allerede hatt en flott sommer, heldigvis og ærlig fortjent. Dessverre ser ikke den første av den kommende perioden så bra ut, men neste helg om en ukes tid, vil blant annet tromsøværingene igjen få en ny smak av sommer. Nå er ikke nordlendingene så pysete som oss ‘søringan’, så de kan lett kaste seg i sjøen om det kun er 14-16 grader, de fleste trenger ikke 22 grader i vannet for å ta seg en dukkert.

Den norske sommeren kan være både bratt og lang.

– Vi er ikke bortskjemt med langvarig høytrykk slik vi kjenner det fra Syden, men heller en regnskur annenhver ettermiddag- sommerferien igjennom. Det har kanskje sin sjarme, men passer sjeldent til travle sommerferie-aktive småbarnsfamilier som har noen knappe ferieuker tilrådelig før hverdagen innhenter slitne mødre og fedre. Eller for late studenter som ønsker å tilbringe så mange timer som mulig under åpen himmel, sommeren gjennom.

Vi har ingen vær-garanti her oppe i nord. Nettopp derfor er det så flott når det først blir meldt usannsynlig godt og varm vær i lang tid.

Sommeren 2014 vil gå over i historien som en av de beste. Spesielt om man er glad i sol og varme fra en skyfri himmel, dag ut og dag inn. Lange lyse sommerkvelder kan vi fortsatt få noen uker, enda det blir litt raskere mørkt om kveldene jo lengre ut på sommeren man kommer. August er den siste av de tre sommermånedene vi har, men husker du tilbake noen få år; var det en offentlig debatt om hvor vidt skoleferien skulle forskyves fordi det beste sommerværet åpenbart kom når skolen hadde begynt igjen og varte til langt ut i september.

Debatten er lagt død og alle hjerter gleder seg over sommeren 2014. Blir august i nærheten av juni og mer enn halve juli så er det ikke en kjeft som vil endre på noe som helst.

Vi kan bare nyte og allerede nå glede oss til neste vår og håpe på en ny norsk drømmesommer neste år.

Har du sommerferie nå når varmen er her?

Foto: Flickr/ electrofruit

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spis nok sjokolade for helsens skyld

Spis nok sjokolade for helsens skyld. Vi nordmenn er eksperter på nyttårsforsett, men hvor lenge holder det? Et par måneder...

Turen går til Kiel med Color Magic

Etter at Brasil ikke kom seg videre i VM og Tyskland slo Argentina i finalen, er skuffelsen så stor at...

Lukk