Sophie Elise naken – søker du etter ofte. Så ofte at Influenseren, bloggeren, artisten og forfatteren selv, velger å kle av seg ofte. Særlig bilder på Instagram-profilen hennes, flommer over av bilder av henne – uten klær. Det er en sørgelig utvikling, all den tid hun skal og bør være et godt forbilde for unge, norske jenter.

Selvsagt skal alle som ønsker å vise seg fram naken, få lov til å gjøre det, så ofte de vil. Men da bør det være ekte nakenhet, altså naturlig kropp. Ikke kropp full av silikon, rumpe-implantater, Restylane og annet faenskap. Men ekte og vakkert. Sophie Elise er en flott kvinne, men hun har kjøpt en kropp som ikke er naturlig. Hun forteller derfor sine unge følgere inndirekte at de bør endre på utseende sitt. Det skaper kroppspress.

Lest? Kåte-Ola søker jente på tolv …

Det påvirker mange unge i feilretting. Det er ikke naturlig å endre på nese, rumpe, pupper, lår og lepper uten at man har en skavank det er naturlig å endre på. Sophie Elise naken – søker du etter på nettet for du er nysgjerrig.

Sophie Elise naken, er det mest søkte ordene på Google, skal man tro på bloggeren selv. Det er det som gjør henne rik, det er den nakne sannheten, den nakne og fiksede kroppen mange er ute etter. Nakenhet selger, slik det alltid har gjort. Folk flest er nysgjerrige på andre mennesker og jo mindre klær, jo bedre. Derfor søker også mange på egne naboer, der ordet naken, foran – er populært.

Lurt i Tyrkia

Sophie Elise ble operert i Tyrkia, der fikk hun operert inn implantater i rumpa, som var beregnet for pupper. Dette fikk hun beskjed om da hun opererte ut prostene i LA i USA for en tid siden. Det er altså konsekvensene for å tukle med kroppen sin. Man kan risikerer å måtte betale mye penger og få problemer, fysisk og mentalt. I tillegg til å bli lurt. Man bør vokte seg vel for å gjøre endringer på kroppen man kan angre på i ettertid.

Som Influencer har også Sophie Elise Isachsen et ansvar.

Et ansvar for å stå fram som et godt forbilde, ikke påvirke alle sine unge følgere til å ta farlige valg. Så lenge Narvik-jenta legger ut nakenbilder av sin fake-kropp, påvirker dette de unge til å kunne ta feil valg selv. De aller fleste behøver ikke endre på noe som helst på egen kropp – og det er det budskapet Sophie Elise bør fremme.

Sophie Elise naken – søker du etter
Sophie Elise naken – søker du etter
Sophie Elise er populær, men farlig foto: Skjermdump/ Instagram

Sophie Elise har makt

Vi har alltid heiet fram Sophie Elise, vi har skrytt av henne i en rekke innlegg som en dyktig forretningskvinne. Men mener dette fokuset på nakenhet i sosiale medier, kun fordi hun vil ha flere likes, klikk og økt omsetning – blir litt krampaktig.

Vi synes Sophie Elise burde ha kjent til markedet godt nok, etter å ha vært Norges mest populære blogger i lang tid. Og vi tror kanskje hun har forstått problemet nå. Siden flere av de minst påkledde bildene er fjernet fra hennes meget populære Instagram-konto. “Skaden” derimot, er allerede skjedd fordi følgerne hennes har blitt påvirket av bildene som ble postet.

En Insta-profil med 440.000 følgere har åpenbart makt.

Makt til å påvirke titusener av unge gutter og jenter som ønsker å endre kroppen sin til det mer “perfekte utseende”. Selvsagt er det ikke rart at debatten raser i sosiale medier. Med mange følgere på blogg, Insta, Facebook osv, sitter man på mye makt. En makt som kan misbrukes med feil fokus på kropp og kroppspress.

Det var etter noen innlegg der Influenceren reklamerte for språkreiser, at debatten blusset opp igjen. Bildene av en halvnaken Sophie Elise på stranden, fikk overskrifter over det ganske land. Det skal ikke være nødvendig å legge ut slike bilder for å få fram budskapet som handler om språkreiser. Det blir en alt for søkt setting for å skape popularitet.

Strenge regler mot kroppspress og utseende

Sophie Elise er i hardt vær igjen. En storm hun ikke akkurat er godt kledd for – for nok en gang handler det om halvnakne bilder i feeden til tenåringer og unge.

NRK.no

All den tid det finnes et regelverk for hvordan man bør opptre på sosiale medier, som influenser, bør man følge det. Der flere blir irettesatt og får kritikk for å ikke fremme god presseskikk mot unge. Fagutvalget for influencer-markedsføring, FIM, som jobber med å redusere utseende- og kroppspress. Har nylig gitt fire influencere klar beskjed om å rette på sine publiserte innlegg. Særlig gjelder dette på Instagram.

Men Sophie Elise går altså fri, uten så mye som en kommentar – det blir veldig feil.

Sophie Elise naken – søker du etter daglig, for å se hennes former. Enten du er ung eller gammel, er det altså nakenhet som fenger de fleste. Er det naturlig? Kroppen hennes er i hvert fall ikke det. Og det påvirker særlig unge i for stor grad til at det kan regnes som et godt forbilde.

Annonsørene lukker øynene for nakenhet

Heldigvis er det visse regler man skal følge, men det blir feil når én og samme person, i dette tilfelle Sophie Elise. Den mektigste, rikeste og den med flest følgere, og som har best betalt hos sine respektive annonsører får gjøre som hun vil.

Hun blir ikke gått etter i sømmene, eller advart mot å publisere for mye nakenhet, da blir det ekstra alvorlig å bryte disse reglene. Alle Influenserne har et ansvar for hva som blir publisert på sine plattformer. Jo Mer populær, jo flere følgere, jo mer penger får de inn og jo viktigere blir budskapet som legges ut.

Reklamebransjen er stor, det er mye penger i omløp og de vet å utnytte de største aktørene. Lukker de øynene for hvordan Sophie Elise framstår? Mye tyder på det. De lar henne publisere hva som helst, så lenge det gir økt omsetning. Det er farlig og feil.

Sophie Elise bør kle på seg og fremme sunne og fornuftige verdier. Ikke se ut som en pornostjerne med trutmunn og løsvipper på hvert bilde hun poserer. Da bør i så fall hennes annonsører ta pengesekken fra henne. Gi klar beskjed om at dette ikke er greit.

Eller er det slik at annonsørene selv, lukker øynene for det malplasserte fokuset, nettopp for å tjene enda litt mer penger på Norge rikeste influenser? Enda litt mer penger på en naken Sophie Elise?

Til syvende og sist, handler det meste om penger. Myer penger.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com