Det å sørge er en naturlig ting for oss mennesker. Skjer det noe med noe eller noen vi er glade i, er det kroppens signal å oppleve sorgfølelse. Det oppfattes helt sikkert forskjellig fra person til person, men det er naturlig å bli lei seg, innesluttet og å gråte.

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste opplever at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Å miste et barn er foreldres verste mareritt. Dessverre så skjer det fra tid til annen.

Hvordan skal man takle den bunnløse sorgen og fortvilelsen man da føler? Er det noen vits i å leve videre? Er ikke meningen med livet å oppfostre våre barn, de skal jo ikke måtte møte døden før sine foreldre?

If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.

Michael Jackson

Døden er så endelig. Så fullstendig, og evig. Den skal vi alle møte ved veis ende. Noen mennesker går gjennom hele livet og tenker med frykt på døden. Det er etter min mening bortkastet tid. Bruk heller dine tanker og energi på å gjøre ditt liv så bra og innholdsrikt som mulig.

Lev livet til fulle.

– Du bør tenke på de stunder med dine nærmeste, hvor heldig du er som har så mange som er glad i akkurat deg. Som elsker deg for den du er og som vil deg vel. Det er en god tanke som de aller fleste i Norge kan bruke et øyeblikk på å tenke over.

 

Foto:  http://mortenpettersen.net/

For unge mennesker med liten eller ingen erfaring i livet, vil uventet sorg være en stor belastning. Mange barn og unge opplever at livet er svært vanskelig i perioder.

Egen sykdom eller alvorlig sykdom i nær familie, dødsfall og selvmord, vold og vanskelige oppvekstvilkår og eller foreldres samlivsbrudd, gjør at læreren kan få en spesielt viktig rolle i den enkelte elevens liv og kan bidra til en positiv utvikling for eleven på tross av det vonde.

For voksne og eldre mennesker vil sorg være like smertefullt, men livserfaring gir eldre mennesker større mulighet for å håndtere sorgen bedre. Gjennom et levd liv vil det komme perioder som er vanskeligere å takle enn ellers.

Noen sørger fortsatt etter terrorhandlingene som rammet Norge 22. juli.

For andre så begynner livet å ta form igjen, men sorgen slipper ikke så lett etter så traumatiske opplevelser som det selvsagt var for mange. Spesielt for de unge som overlevde massakren på Utøya.

For mennesker som opplever sorg nært på kroppen er det viktig å snakke om smertene. Om nødvendig bør man konsulteres med fagfolk som kan å behandle sorg på en god måte. Sørg også for å ha mennesker som er viktig for deg selv i nærheten og som gjerne sover over.

Det er om natten tankene kommer og da kan det være vanskelig å sove.

Vi mennesker er skjøre skapninger. Vi må lære oss å snakke om vanskelige og alvorlige temaer. Det er den eneste riktige måten å takle utfordringer som kommer i alle faser av livet.

Ta vare på deg selv og dine nærmeste, og husk at akkurat du er helt unik.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Husmorpornoen på e-bøker tar av i USA

  Moderne teknologi gir oss som kjent enorme muligheter. Det er det stadig flere som ser sitt  snitt til å...

Syria- byen Homs opplever terroren 22.juli hver eneste dag

  Syria opplever den samme terroren som Norge opplevde 22. juli 2011 hver dag. I byen "Homs" ble ble det kjent...

Lukk