Når du hører ordet nordmann så vil du kanskje se for deg en Jostein Flo type, utenpå en stor plate Freia melkesjokolade. Et lite stykke Norge må vite.

Tidene forandrer seg, og i det «nye Norge» har vi mange flotte ekte norske stjerner som vi trykker til vårt norske bryst, og ser ikke forskjell på om de er litt brunere i huden enn oss andre.

Det er stadig flere idrettstalenter og superstjerner som utmerker seg i internasjonal idrett med norsk flagg på brystet, men som er litt annerledes da de er sorte, eller farget som det så korrekt heter.

Man kan nevne i fleng.

– John og Elisabeth Carew, Mohammed Abdellaoue best kjent som bare Moa. Ezinne Okparaebo, Jaysuma Saidy Ndure, Stella Mwangi, Alexander Tettey, Ruth Kasirye, Yosef og Tshawe i Madcon, Haddy N’jie, Daniel Braaten og helt sikkert mange flere fantastiske mennesker.

Hver og en av disse har norsk pass så vidt meg bekjent, men de er født mørkere i huden enn vanlige nordmenn.

Man må tenke seg om noen ganger for å finne disse stjernene som vi er blitt så glad i, og som representerer Norge, og hver sin jobb på en eventyrlig måte.

At John Carew er neger er vi så vant til, og han har spilt på det norske flaggskipet «Drillos» i mer enn 10 år. Stort norskere blir det ikke.

– For 50 år siden så var det ikke så mange utenlandske borgere i Norge, ei heller sorte nordmenn. Heldigvis så er tidene forandret. Og vi har gleden av å ha representanter fra den fargede mann og kvinne med det norske flagget på brystet.

Når Norge knuser Island på Ullevaal med Moa og Carew på laget, så er det få, om noen, som ser på disse sorte perlene som noe annet enn erke-norske.

– Et flerkulturelt samfunn er skremmende for noen, men det begynner å hjelpe da skolene i flere år har hatt flerkulturelle klasser, der norske barn blir kjent med og ikke minst gode venner med de som ser litt annerledes ut, men som er like norske som oss som er født her i landet.

Om hundre år er Norge og nordmenn forhåpentligvis «one big happy family», uten rasistiske undertoner.

Man kan jo håpe.

Verden har kommet et steg videre på noen få 10 år.

Kanskje får vi sett barnebarnet til John Carew som et symbol på et lite stykke Norge en gang i framtiden…

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Partnerbytte- Friseksuell og bifil akseptert?

SEX er noe viktig for de fleste. Og det er stadig flere som velger å ha sex med andre enn...

Reality TV- Søppel eller underholdning?

Høsten er TV kanalenes store konkurranse mellom hverandre, og de gjør nesten alt, og bruker store summer for å slåss...

Lukk